16
Domaći fudbal

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

NASTAVLJA SE ‘PECKANJE’: Sezona Zvezde upoređena sa Obilićem (VIDEO)

Objavljeno: 03.05.17 u 21:51

Nova – stara tema u ‘Partizanovom vesniku’ je bio ‘večiti rival’.
Željko Pantić, urednik Partizan TV, se ponovo dotakao Crvene zvezde u svojoj emisiji.

Ovoga puta je crveno-bele Pantić uporedio sa čuvenom sezonom Obilića, uz dosta ‘teških reči’ prilikom opisivanja onoga što se desilo u duelu Crvene zvezde i Vojvodine.

– Nedelja koja je ostala iza nas pokazala je koliko nema stida, nema sramote, nema morala u fudbalu u ovoj zemlji i koliko je ono čemu pričamo u stvari mnogo bolje od onoga što se u realnom životu dešava. Suđenje na utakmici Crvena zvezda – Vojvodina, samo delegiranje sudije koji je svojom odlukom odlučio ‘večiti’ derbi namerno ne signalizirajući aut od pola metra ima jednu dugoročnu posledicu koje niko na prvu loptu nije ni svestan, rekao je Željko Pantić u uvodu ‘Partizanovog vesnika’.

Na dosta kontroverzan način je Obilić stigao do šampionske tirule u bivšoj Saveznoj republici Jugoslaviji. To je bila sezona 1997/98 kada je taj tim na tabeli imao dva boda više od vicešampiona Crvene zvezde, sa kojom se i vodila najveća bitka oko titule jer je već treći Partizan imao 16 bodova manje od Obilića, a Vojvodina, koja je bila četvrta, čak 37.

– Nakon ove sezone Obilić, kao paradigma kriminala u fudbalu, odlazi u istoriju. Bez želje da se bilo šta prenaglašava. Sećate li se bilo čega sličnog da je tokom te sezone kada je Obilić bio šampion ostalo zapamćeno da se radilo za Obilić? Da li biste mogli da se setite jedne situacije, jedne utakmice, koja liči na ovo što samo jedan sudija Srđan Obradović radi tokom ovog prvenstva? Obilić je iznikao u jednom potpuno nenormalnom društvenom ambijentu, polu-ratnom i ratnom ambijentu. A u kom ambijentu je iznikao klub koji na ovaj način spušta na dno-dna fudbal na ovim prostorima? Mi nismo u ratu, niti iz rata izlazimo, niti postoje objektivne društvene okolnosti kojima bi moglo da se opravda nastajanje takvog kriminalnog kartela kakav Crvena zvezda postaje iz nedelje u nedelju, zaključio je Pantić u ‘Partizanovom vesniku’.


(Izvor: YouTube/Danas Conference Center)

0
0

16 Komentara

  1. A nisi komentarisao penal nad Trujicem dva crvena i penal protiv Surdulice samar Leonarda za koji je trebao da dobije crveni to si iskusno precutao.

    0
    0
    Odgovori
  2. Da li se ovo snima film o Gebelsu pa je ovaj u glavnoj ulozi.Da je ziveo za vreme treceg rajha Gebels bi ovom e bio kurir.

    0
    0
    Odgovori
  3. nisam navijac blizanaca ali ne znam da li stvarno zvezdasi veruju da je njima neko otimao titule,to je patologija a ja pamtim duze od 7 dana.bilo je svacega ali partizan je imao tim,igrace i igru dok se zvezda davila u svojim dugovima promasenim igracima,obestecenjima a tole ju je pomogao i sudije da ne bude u sredini tabele ili bori se za opstanak,secate se penala na gol liniji u sd.dva nepostojeca ofsajda u kg.pa izmisljen prekrsaj na sesnaest,iz koga milijas daje gol,na marakani rad s igracem manje vodi 2 0,itd.zvezda tada nije bila konkurent partizanu a ovu patologiju,otimali su titule je gebelsova krilatica iz kuhinje vesica i lukica,to malo dete zna.

    0
    0
    Odgovori
  4. Шта брига мачку шта о њој мисле мишеви.Јел и Пантић плакао !?

    0
    0
    Odgovori
  5. Pogledajte malo Zvezdinu televiziju pa pogledajte i ovu Partizanovu i sve će vam biti jasno…ovaj nazovi novinar će da kaže sve i svašta i da izmisli samo da bi druge blatio pa i dok je bio na sosu pričao je gluposti a sad mu se svaka emisija svodi na pominjanje Crvene Zvezde…Uzmi piši ili pričaj o gepekovanju o stipanju o ulasku u sudijsku svlačionicu od strane „trenera“ pa kad to i još neke stvari iz vašeg dvorišta izneses onda slobodno piši i o nama….do tada pozdravi tegeltiju isti ste drugi su vam uvek krivi vi sami nikad

    0
    0
    Odgovori
  6. Shvatam da neko zeli da Zvezda bude sampion, ali ovoliko namestenih utakmica u jednom prvenstvu, i da pritom niko od zvanicnika ne reaguje, zar je to smisao sporta i da li su te namestaljke odraz naseg drustva uopste?

    0
    0
    Odgovori
  7. Mislim da je Pantic rekao neospornu istinu, Ova sezona je potpuno neregularna i navigovana u korist cz i oni koji misle da ce bezbolno prisiti ovu titulu lopovlucima, udruzenim lopovskim poduhvatom-grdno se varaju! Propevace makar jedan od njih bilo kad, milom ili silom! To je jednostavno zakon Marfija, a cini mi se da ce biti mnogo zanimljivije, cak zanimljivije i od Obilica, i od Sajbera kad su mracne sile pokusale da Partizanu i tada oduzmu dve titule sampiona.
    A sto se tice Djurica, ja se pitam zasto Partizan ne tuzi Djurica, ima sigurno dosta argumenata. Pa ne moze se za godinu potrositi 31 mil. evra a zna se da je klupski budzet u proseku desetak miliona. Plus covek je ostavio ubilacke dugove po klub. Sta radi prof. prava Vuletic? On je nadzorni organ, a njegova funkcija se ne odnosi samo na sadasnjost, on je taj koji je odgovoran i za istinu u klubu ,ako ima argumente,ne moze ih precutkivati.
    Ja to kao pfc fan stvarno ocekujem od Kluba!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter