0
Fudbal

EURO U17: ’Orlići’ Perice Ognjenovića sutra započinju svoj evropski ‘let’

Objavljeno: 03.05.17 u 18:47

Kadetska reprezentacija Srbije sutra će  odigrati prvi meč na Evropskom šampionatu u Hrvatskoj a rival će im biti vršnjaci iz Republike Irske.

Danas je i zvanično sartovalo Evropsko prvenstvo kadeta, mečevima u grupama A i B, dok reprezentacija Srbije na teren izlazi sutra od 16:30 a rival će im biti Republika Irska.

Preostale dve ekipe koje čine našu grupu C, koja se igra u Kosterni, su još i reprezentacije Nemačke i Bosne i Hercegovine koje će na teren izaći tačno u podne.

Svaki start na velikom takmičenju je težak a meč sa „detelinom“ nosi posebn značaj jer će on na kraju vrlo verovatno između ove dve reprezentacije odlučivati ko će u narednu rundu. Na prvi pogled kao favorit grupe izdvajaju se Nemci koji uz Španiju, Francusku i Holandiju imaju najviše plasmana u same završnice takmičenja. Svoju računicu ima i reprezentacija BiH koja je u elitnoj rundi kvalifikacija iza sebe ostavila Sloveniju i Češku.

Ipak mnogo puta se pokazalo da je nezahvalno prognozirati favorita na takmičenjima mlađih kategorija pa se ni mi nećemo preterano baviti time. Ono što je sigurno naši „Orlići“ su kroz kvalifikacije pokazali da poseduju zavidan kvalitet, ostvarivši učinak od četiri povede i dva poraza.

U prvoj rundi kvalifikacija od naših momaka bolji su bili jedino Italijani rezultatom 2:0, dok smo pobede ostvarili protiv Makedonije (3:1) i Albanije (2:0). U elitnoj rundi Sribija je plasman ne EP potvrdila pobedama nad Švajcarskom od (2:1) i u presudnom meču nad Crnom Gorom (1:0), dok su jedini poraz pretrpeli od Škotske i to minimalnim rezultatom.

Verujemo da ono najbolje od naše reprezentacije tek sledi na ovom turniru, a za početak treba obezbediti jedno od prva dva mesta u grupi za šta naš tim realno poseduje kvalitet.

Evo i sastava kadetske reprezentacije Srbije koja će nastupiti na ovom šampionatu „Starog kontinenta“:

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Golmani: Miloš Gordić (Crvena zvezda) i Aleksa Milojević (Jagodina);

Odbrana: Aleksandar Kostić (Crvena zvezda), Dimitrije Kamenović (Čukarički), Zlatan Šehović (Partizan), Jovan Vladimir Pavlović (Sport Tim, Banjaluka), Svetozar Marković (Partizan)

Sredina terena: Marko Janković (Crvena zvezda), Armin Ðerlek (Partizan), Željko Gavrić (Crvena zvezda), Ivan Ilić (Crvena zvezda), Mihailo Nešković (Vojvodina), Vanja Zvekanov (Spartak, Subotica), Mateja Zuvić (Partizan), Slobodan Tedić (Vojvodina)

Napad: Milutin Vidosavljević (Čukarički),Filip Stuparević (Voždovac) i Jovan Kokir (Partizan)

[/stextbox]

Ukoliko naš tim uspešno prebrodi grupnu fazu, u nastavku takmičenja će se ukrstiti sa najboljim ekipama iz grupe D u kojoj se nalaze Engleska, Holandija, Ukrajina i Norveška. Zanimljivo da na ovom turniru neće nastupiti branilac trofeja Portugal koji nije obezbedio plasman.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Grupa A

Španija

Turska

Hrvatska

Italija

[/stextbox]

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Grupa B

Francuska

Škotska

Mađarska

Farska Ostrva

[/stextbox]

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Grupa D

Engleska

Holandija

Norveška

Ukrajina

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter