0
Fudbal

SUPERLIGA KINE: Prvi ‘Piksijev’ poraz, ali je i dalje na prvom mestu

Objavljeno: 28.04.17 u 16:10

Tim Dragana Stojkovića, Guangžu R&F poveo je već u prvom minutu, ali su dozvolili preokret za poraz na svom terenu od Guižu Žičeng.

Nikad bolji start nije imao Guangžu R&F, jer je Eran Zahavi golom u prvom minutu zauzeo prvo mesto na listi strelaca u Superligi Kine.

Međutim, već u 21. minutu gosti su izjednačili preko Olunge, a u nastavku su stigli i do potpunog preokreta.

Najzaslužniji za to bio je Nikica Jelavić, hrvatski internacionalac koji je u 75. minutu pogodio za 2:1, a u šestom minutu nadoknade postavio konačnih 3:1 za Guižu Žičeng.

Tim srpskog stručnjaka ostaće i posle ovog kola na prvom mestu i pored poraza, jer ima tri boda više u odnosu na prvog pratioca Šangaj SIPG.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Superliga Kine, 7. kolo:

Petak, 28. april:

Guangžu R&F – Guižu Žičeng 1:3 (1:1)
(Zahavi 1 – Olunga 21, Jelavić 75, 90+6)

Subota, 29. april:

09.30 Liaoning – Peking Žuan
09.30 Tjanđin Kuanđan – Đangsu Suning
09.30 Đanbian – Čangčun Jatai
13.35 Hebei – Tjanđin Teda
13.35 Henan Đanije – Guangžu Evergrande

Nedelja, 30. april:

13.35 Čongkuing Lifan – Šangaj SIPG

[/stextbox]

 

Rezultati by SofaScore

Počelo je idealno po ekipu srpskog stručnjaka, jer je Eran Zahavi već u prvom minutu pogotkom obradovao domaću publiku, no stvari su se potom promenile.

 
 

Olunga je u 23. minutu poravnao rezultat, a hrvatski internacionalac Nikica Jelević u 75. minutu svojim pogotkom doneo prednost gostima.

 

U poslednja dva minuta, kao i sudijskoj nadoknadi vremena, Guižo je igrao bez isključenog Đianta, no to ne samo da nije bilo dovoljno Piksijevim izabranicima da nadoknade propušteno, već je u 95. minutu Jelević postavio konačnih 1:3.

 

Posle sedam utakmica Stojkovićev tim vodi sa 16 bodova, a prvi pratioci, Šangaj SIPG, aktuelni prvak Gvangžu Evergrande i Šandong Luneng, koje vode Andre Viljaš-Boaš, Luiz Felipe Skolari i Feliks Magat, uz po meč manje imaju po tri boda manje od Piksijeve ekipe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter