1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘GRAĐEVINARI’ NEZADOVOLJNI: Iz Rada zatražili smenu predsednika FSS i žestoku kaznu za Partizan!

Objavljeno: 25.04.17 u 15:30

Direktor fudbalskog kluba Rad, Uroš Tošić tražio je danas na Skupštini Fudbalskog saveza Srbije da se glasa o smeni predsednika Slaviše Kokeze, ali su delegati skoro jednoglasno podržali predsednika.

-Predlažem da vidimo da li predsednik FSS ima poverenje delegata, da se glasa, pozivam se na njegove prethodne reči da se 25. aprila to proveri-, rekao je Tošić delegatima Skupštine.

Sednicom je predsedavao predsednik regiona Istočne Srbije Novica Tončev, koji je rekao da je Tošić morao na vreme da traži promenu dnevnog reda, ali je ipak dozvolio glasanje. Tončev je pozvao delegate da glasaju ko je za to da Kokeza ostane predsednik, a samo je jedan delegat bio protiv.

Skupštini nije prisustvovao predsednik FSS Slaviša Kokeza.

Nezadovoljni Tošić je  istakao da u radu FSS ima mnogo „licemerstva, bezakonja i nepravilnosti“.

-Rad je prvi bio za smenu prethodnog rukvodstva i nažalost, kajemo se-, naveo je Tošić.

On je podsetio da je njegov klub početkom aprila u saopštenju tražio smenu celog rukovodstva FSS i naveo da se predsednik Kokeza nije pojavio na dogovorenom sastanku.

-Odgovorio nam je kroz medije, rekavši da nam je pomogao što se tiče statusa kluba, to je tačno, ali to je uradio kada još nije bio predsednik, nego je bilo prijateljski, to nema veze sa sadašnjom funkcijom. Rekao je da nam je Savez platio reflektore, što nije tačno. Dali su nam lampe i sijalice, a ostalo smo sami finansirali, 400.000 evra. Na kraju je ispalo da i ne moramo da imamo reflektore jer neki klubovi bez njih igraju-, rekao je Tošić.

On je upitao i po kojem članu je Rad kažnjen s pet utakmica bez publike, posle vredjanja na rasnoj osnovi fudbalera Partizana Evertona Luiza, kada po pravilu za takve prekršaje sledi kazna od tri meča.

-Živo me zanima koliko će Partizan sada da kazne, posle onih povika ‘pola madjar pola ustaša’. Oni moraju biti kažnji 10 minuta se to pevalo, a na stadionu Rada čuli su se majmunski krici pet minuta. Jedva čekam da vidim kako ćete kazniti Partizan. Ili kažnjavajte sve a ako nećete nemojte ni nas-, rekao je on i nabrojao brojne incidente i povike navijača tokom utakmica u Super ligi Srbije upućene protivničkim igračima, FSS i Uefi.

0
0

1 Komentara

  1. Jbg. nek’ upute zalbu fantomu, jedno je organizovan napad na stranog drzavljana tj. RASIZAM, a nesto sasvim drugo prema separistima u sopstvenoj drzavi kojima skandiraju svi navijaci f. klubova iz Srb.ISTINA ISPRED SVEGA !!! Ziveo Partizan i majka Srbija !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter