0
Domaći fudbal

VOŠA ZVANIČNO PODNELA ZAHTEV ZA ODLAGANJE: Čelnici Partizana nisu učinili ništa povodom uvreda, nismo hteli da napustimo teren!

Objavljeno: 24.04.17 u 19:10

Nakon što je direktor Superlige, Vladimir Bulatović negirao da je stigao bilo kakav zahtev za odlaganje utakmice, u međuvremenu su Novosađani to i zvanično zatražili.

Kako iz redova fudbalskog kluba Vojvodina navode, povod za odlaganje meča sa Crvenom zvezdom je „nepostoanje elementarnih uslova“ da se pomenuti susret održi.

-Fudbalski klub Vojvodina će u svom najjačem sastavu igrati sve utakmice do kraja sezone, ali plašimo se da će eventualni poraz od FK Crvena zvezda biti signal ljudima iz FK Partizan da smo pustili utakmicu. Utakmica se može odigrati onda kada se stvore normalni uslovi za odigravanje meča, a ne pod ovakvim uslovima pritiska.- navode iz Vojvodine.

Podsećamo elokupna situacija nastala je nakon uvredljivog skandiranja navijača Partizana upućenog pristalicama Vojvodine, na šta je jedan od čelnika Vojvodine odgovorio da će zbog takvog ponašanja navijača crno-belih namerno pustiti Crvenu zvezdu.

-Čelni ljudi FK Partizan nisu ništa učinili kako bi uvrede na račun FK Vojvodina, građana Novog Sada i navijača našeg kluba bile prekinute. Nisu reagovali, već su likovali što ceo stadion peva uvredljive pesme. Samim tim, dali su podršku svojim navijačima. Niko nije našao za shodno da se bar izvini predstavnicima FK Vojvodina, koji su se zbog toga neprijatno osećali.- rečeno je iz Vojvodine, koja je posebnu zahvalnost uputila kapitenu Partizana, Saši Iliću.

-Istovremeno, želimo da iskažemo veliku zahvalnost jedino kapitenu FK Partizan Saši Iliću, koji je pokazao da je veliki sportista i čovek, jer je valjda jedini na stadionu shvatio pod kakvim se uvredama i pretnjama nalaze igrači, stručni štab, navijači Vojvodine i građani Novog Sada.- navodi se u njihovom obraćanju Novosađana, u kojem se navodi i da nisu hteli da se povlače sa terena ne bi li napravili skandal još većih razmera.

-Nije nam potreban ovakav fudbal, gde će se bilo koji klub osećati ugroženo i trpeti svakakve uvrede. Rukovodstvo FK Partizan niti jednim gestom nije pokazalo da mu je žao što je goste dočekao na ovakav način i umesto da pokažu malo kulture i sportskog ponašanja, oni se bave izmišljanjem. Ako nisu našli za shodno da nas pogledaju u oči i kažu ‘Izvinite’, onda nije trebalo ni da izmišljaju da će FK Vojvodina da prepusti bodove FK Crvena zvezda u 33. kolu.- zaključuju iz Vojvodine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter