0
Evropske lige

MILISAVE, OŽIVI NAM ZLATANA: Čuveni ‘četnički ortoped’ poslao poruku za spas karijere Ibrahimovića! (VIDEO)

Objavljeno: 24.04.17 u 18:22

Doktor Milisav Petrović smatra da može da oživi karijeru Zlatana Ibrahimovića i započne njegovu ‘drugu mladost’.

Dr Milisav Nikolić, čovek kojeg je na sva zvona nahvalio Miroljub ‘pod mač’ Petrović, direktor centra za prirodnjačke nauke i koji je prema njegovoj priči uspešno od povreda izlečio Luku Modrića, Miralema Sulejmanija, Slobodana Rajkovića i Nemanju Gudelja, sada se ponudio da istu uslugu učini i Zlatanu Ibrahimoviću.

Podsetimo, Šveđanin je na utakmici Lige Evrope protiv Anderlehta doživeo tešku povredu kolena prilikom doskoka i tako završio sezonu, a po nekim najavama možda čak i karijeru. Dr Milisav Nikolić ima plan.

– Ako bi Zlatan sada došao kod mene, on bi već početkom juna počeo sa treningom, a sredinom juna bi mogao da radi punim intenzitetom, što znači da bi krajem tog meseca opet davao golove kao nekad. Osim toga, sugerisao bih mu tehnike oporavka i jačanja organizma, tako da bi još najmanje deset godina bio najbolji svetski golgeter – uverava ovaj ortoped iz Švajcarske.

– Prirodni oporavak je jedino rešenje kojim se povreda sanira 100 odsto. Potrebno je da se koleno pripremi za terapiju uz pomoć posebnih melema od lekovitog bilja. Drugog dana se radi posebna terapija masaže, postavljaju se novi melemi za regeneraciju povređenog tkiva i koleno fiksira uz pomoć posebnih, ručno rađenih longeta. Na svakih sedam dana se menjaju melemi i longete, a nakon šest sedmica longete se skidaju i sportista ulazi u trenažni proces.

Poslednji u nizu iz sveta fudbala koji je bio kod njega je Andreja Stojanović iz Čukaričkog.

– Pre nekoliko meseci kod mene je bio mladi fudbaler Čukaričkog Andreja Stojanović, s tim da je imao i veoma nezgodnu povredu kičme i ravna stopala. Nakon šest sedmica terapije krenuo je sa razgibavanjem kolena, a nekoliko nedelja nakon toga je krenuo sa treningom s maksimalnim kapacitetom. Snimak magnetne rezonance jasno pokazuje da je oporavak uspeo 100 odsto. Momak sada uveliko igra i daje golove.

(Izvor: youtube / GOL HD)

Nikolić smatra da Ibrahimović nikako ne bi smeo da ide na operaciju, jer bi to moglo da znači kraj karijere za njega. Naveo je da su tako prošli Neven Subotić, Slobodan Rajković, košarkaši Nenad Krstić, Nikola Peković…

– U pitanju je teška povreda, koja često znači kraj karijere za sportistu ukoliko se odluči za operaciju. Neven Subotić je imao isti problem, a posle operacije njegova igra nije ni približna onoj koju je nekada pružao. On je još dobro prošao. Slično se desilo i Slobodanu Rajkoviću, ali i košarkašima Nenadu Krstiću i Nikoli Pekoviću. Lekari ne mogu da reše povrede kolena i Ahilove tetive, pa igrači prekidaju karijere, iako bi mogli da igraju još deset godina. Kobi Brajant je takođe morao da se penzioniše zbog Ahilove tetive jer lekari nisu imali način da ga oporave. Divcu i Stojakoviću nisu mogli da reše probleme sa kičmom… Spisak je predugačak – objasnio je Nikolić.

Poruka za Zlatana Ibrahimovića je jasna:

– Mislim da bi ova povreda mogla da bude početak nove mladosti za Ibrahimovića ako bi došao kod mene. Nikome se neću nametati. Zlatan lako može da me nađe ako mu budem trebao. Moji termini su trenutno popunjeni, ali za njega bismo našli vreme, ako želi – zaključio je Nikolić.

Evo šta je o njemu pričao nedavno Miroljub Petrović:

(Izvor: youtube / Dokumentarne Emisije Balkan)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter