2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ŠEST KLUBOVA DOBILO UEFA LICENCE: A šta je sa Vojvodinom?

Objavljeno: 21.04.17 u 15:12

Iz FSS poručuju da je ovogodišnji postupak licenciranja bio nikad bolji i uspešniji. Postavlja se samo pitanje gde je tu Vojvodina?

Licencu za UEFA takmičenja naredne sezone tražilo je 11 timova, a dobilo svega šest klubova za sada. Tu su Crvena zvezda i Partizan, koji je ‘visio’ zbog starih dugova, ali nema Vojvodine.

I pored toga, iz FSS-a smatraju da je licenci nikad više u prvostepenom postupku, te da je najuspešnije odrađen do sada.

Evo kompletnog saopštenja FSS:

– Komisija za licenciranje FS Srbije, odnosno prvostepeni organ u postupku licenciranja, na sednici održanoj 20. aprila 2017. godine doneo je odluku da na osnovu relevantnih kriterijuma omogući licencu za UEFA takmičenje u sezoni 2017/18. sledećim klubovima: Crvenoj zvezdi, Partizanu, Napretku, Javoru, Voždovcu i Čukaričkom. Uz Metalac iz Gornjeg Milanovca, pomenutih šest klubova je ispunilo i kriterijume za takmičenje u Super ligi Srbije.

Broj izdatih licenci za UEFA takmičenje nikada do sada u ovom broju nije ostvaren ni u drugostepenom postupku, tako da je postupak licenciranja za sezonu 2017/18. najuspešniji od početka primene tog sistema. Očigledno da su klubovi ozbiljno pristupili postupku licenciranja i da su prevaziđeni brojni problemi iz prošlosti. Takođe sve ovo potvrđuje i veoma posvećen rad celokupne administracije za licenciranje koja je u pružila svu neophodnu pomoć klubovima kad god je to bilo potrebno.

Na osnovu izveštaja eksperata, razmatrani su dokazi u vezi sa sportskim, infrastrukturnim, personalno-administrativnim, pravnim i finansijskim kriterijumima. Pomenuti klubovi su apsolutno zadovoljili sve kriterijume.

Prvostepeni organ Komisije za licenciranje FS Srbije na sastanku koji je održan 20. aprila činili su potpredsednik Miljko Valjarević i članovi Aleksandar Prekodravac, Igor Radmanović i Dušan Tomić. Stiglo je jedanaest prijava za UEFA takmičenja i devetnaest za takmičenje u Super ligi Srbije. Klubovi koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da dobiju licencu za UEFA takmičenja i takmičenje u Super ligi Srbije u sledećoj sezoni – stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

0
0

2 Komentara

  1. Sve je to provizorno dok UEFA ne izvrsi pregled. Tako je bilo i neke godine , pa dodje mama Uefica i Zvezdi slozi baner! I sad je za Zvezdu vrlo upitna licenca jer ona je verovatno regulisala obaveze, platila nije ni slucajno jer nije mogla,ali regulisala jeste, dakle sve stare. Medjutim, djavo ne miruje jer Terza nije platio 300 hiljadarki za Pavkova, asud je vec presudio! Moguce je da je dobio kredit zalaganjem sopstvenog stana, o tome se pricalo, ali…. Zao mi je Vose, u velikom je sosu,mada znam…,a i valjda ce se nekako izvuci!!! Nije valjda dzaba predala bodove kuci Crvenkapici, pa vladajuca stranka u NS je Vuckova, moze se to sve lepo u zamenu za bodice-produzis rok otplate poreza Upravi prihoda a i namaknes jakog drzavnog sponzora…. ma sve se zna! Vuckova tzv duboka drzava radi na svim frontovima, mislim onih 55%,ej bato moj! Ne mozes sve od naroda da sakrijes. Objavice to kasnije kad prodje jos koje kolo , dok to zavrse sa birokratijom!!! I dok narod izda kratko pamcenje, proci ce ta vest onako ko bajagi, uzgred!

    0
    0
    Odgovori
  2. Ove licence od naseg saveza su nebitne!
    Medju gore prva dva nabrojana kluba, jedan jos nema dozvolu UEFE…. jedan je javno to dobio

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter