0
Evrokupovi

USLOVNE KAZNE: I Lion i Bešiktaš sankcionisani zbog incidenta u Ligi Evrope

Objavljeno: 19.04.17 u 20:57

Fudbalski klubovi Lion i Bešiktaš suspendovani su danas na po dve godine uslovno zbog nereda njihovih navijača u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige Evropa, saopštila je Evropska fudbalska unija.
Francuski i turski klub kažnjeni su i sa po 100.000 evra, preneli su britanski mediji.

Navijači dva tima sukobili su se pre utakmice 13. aprila u Lionu, zbog čega je meč kasnio 45 minuta. Navijači Bešiktaša su pre početka meča gadjali domaće pirotehničkim sredstvima i raznim predmetima, zbog čega su navijači Liona uleteli na teren.

Lion je pobedio sa 2:1 a revanš utakmica igra se u četvrtak od 21.05 u Istanbulu. Taj duel sudiće srpski sudija Milorad Mažić.

UEFA je navela da je Lion kažnjen zbog nereda navijača, paljenja pirotehničkih sredstava, blokiranog stepeništa na tribinama, loše organizacije i ulaska navijača na teren posle drugog gola. Bešiktaš je kažnjen zbog nereda navijača, paljenja pirotehničkih sredstava i bacanja raznih predmeta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter