Specijalni komentar je o derbiju za Partizan TV dao legendardni fudbaler crno-belih i Real Madrid.
Predrag Mijatović je sumirao utiske od 154. ‘večitom derbiju’.

Povezane vesti

Jedno je jasno a to je potvrdio i veliki majstor fudbala Predrag Mijatović, to je da se ovoga puta u duelu dva najveća srpska kluba imalo šta videti. Videli smo četiri gola, tri u mreži Crvene zvezde zbog čega je posebno drago nekadašnjem igraču crno-belih, ali i pregršt prilika na obe strane.

– Za razliku od prethodnog derbija, mislim da se igralo kvalitetnije, utakmica je bila sa više ritma i inteziteta. Zadovoljan sam onim što sam mogao da vidim, od samog starta je Partizan bio mnogo kvalitetnija ekipa pa sve do kraja i to je rezultiralo sa tri gola i stizanjem zaostatka na tabeli pa je moguće da Partizan bude i prvak Srbije. Za razliku od nekih brutalno ružnih derbija, ovaj mi se svideo, započeo je Mijatović.

FOTO: partizan.rs

Poseban utisak je na Mijatovića ostavio najbolji akter jučerašnje utakmice, Leonardo, koji je sa dva gola u mnogome rešio pitanje pobednika ‘večitog derbija’.

– Ja sam već rekao da je Leonardo igrač koji pravi razliku, a stranci bi generalno to i trebalo da čine. Dečko zaista igra dobro ove sezone, ne samo što se tiče golgeterskih sposobnosti već i zbog toga što je tokom utakmice bio vrlo aktivan, non-stop u pokretu, bilo je teško čuvati ga. Dati dva gola na jednoj tako važnoj utakmici, pogotovu protiv Crvene zvezde, to je za svaku pohvalu. Dečko stvarno igra na visokom nivou. Ako već moraju da igraju stranci onda bar neka budu kvalitetni kao što je Leonardo, nastavio je popularni Peđa.

Pored Brazilca, odlično se pokazao i Leandre Tavamba koji je bio strelac drugog gola tima Marka Nikolića. I on je odigrao po ukusu legende Real Madrida.

– Juče je bio izuzetno dobar, pogotovu kada je prekid igre u pitanju, kako ofanzivno, tako i defanzivno. Ako se ne varam, u nekoliko navrata je defanzivno reagovao vrlo dobro i ‘skinuo’ četiri, pet lopti posle kornera Crvene zvezde, a na kraju je imao i tu sreću da postigne vrlo važan gol. Taj tip igrača u današnjem fudbalu vrlo retko možemo da vidimo, a Tavamba je juče bio jako koristan i konkretan. To je ono što se od njega traži i očekuje, zaključio je Predrag Mijatović.


(Izvor: YouTube/DanasConferences)