0
Evropske lige

HOTSPORT INTERVJU- Milan Gajić: Rekao sam Gruji da mi priprema teren u Liverpulu, najviša očekvanja pred EURO u Poljskoj (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 18.04.17 u 13:45

Član zlatne generacije „orlića“ sa svetskog prvenstva na Novom Zelandu govorio je za HotSport o svojim utiscima iz Francuske, mladoj reprezentaciji a takođe je odigrao i humanitarni tiket.

Dugo je Milan Gajić tražio pravu šansu u Bordou i konačno ju je početkom ove godine i dočekao.  Odiseja bivšeg fudbalera OFK Beograda u Francuskoj nije loše počela, odigrao je devet mečeva na početku prošle sezone, postigao čak i pogodak na svom drugom nastupu ali je onda usledila povreda koja ga je na duži period odvojila od terena.

Nakon oporavka naš desni bek nije previše igrao, u finišu prošle sezone odigrao je tek jedan meč a na startu ove ga nije bilo sve do pred kraj godine. Ipak kada je jednom dobio pravu šansu Gajić je nije isputio a ispostavilo se da su se sa njegovim ustaljivanjem u sastavu podudarili i dobri rezultati Žirondinaca, koji se nalaze na petoj poziciji Lige 1 nazaze se među glavnim kanditatima za plasman u Ligu Evrope.

– Od nove godine promenili smo sistem i način igre i to je dalo rezultate. Od tada imamo svega tri poraza u ligi i to od tri vodeće ekipe, dakle PSG-a, Monaka i Nice i na dobrom smo putu da obezbedimo i plasman u Evropu naredne godine. To se na početku sezone spominjalo pomalo stidljivo kao naš cilj, ali kako je sezona odmicala pokazali smo da smo sposobni za tako nešto. Naredni naš zadatak je da pokušamo da osvojimo to četvrto mesto i direktno se plasiramo u grupe Lige Evrpe.- rekao je mladi reprezentativac Srbije koji ističe da se dobro oseća u Bordou.

– Tako se poklopilo da je klub od kada sam se ja ustalio u sastavu počeo da beleži dobre rezultate. Svakako da mi to dodatno daje na samopouzdanju i jako se dobro osećam na terenu. Neću da ulazim u to zašto pre nisam dobijao šansu ali sada je sve u najboljem redu- istakao je Gajić kojem društvo u klubu pravi i kolega iz reprezentacije Vukašin Jovanović.

-Evo upravo sam se čuo sa Vuletom, sa kojim prirodno ovde provodim najviše vrmena. Mnogo znači kada u tuđini imate nekoga bliskog, sa kojime imate dosta toga zajedničkog i nas dvoca smo jedan drugome velika podrška. Drago mi je da je ovde samnom.- rekao je Gajić.

Izvor:Youtube/Ligue 1 Official

Dobre partije nisu prošle neopaženo ni od strane brojnih klubova iz najačih liga Evrope, a u medijima se u poslednje vreme moglo pročitati o interesovanju pojedinih italijanskih klubova za usluge našeg mladog reprezentativca. Ipak naš sagovornik za sada ne razmišlja toliko o promeni sredine.

-Za interesovanje klubova iz Serije A sam saznao iz štampe i mogu reći da mi prija kada pročitam tako nešto. Ipak za sada su to samo priče, nikakvih konkretnih razgovora nije bilo a i ja sam zdovoljan kako se stvari odvijaju u Francuskoj. Glavom sam potpuno u Bordou, usredsređen na zacrtane ciljeve a o eventualnom transferu mogli bi da govorimo tek po okončanju evropskog prvenstva u Poljskoj-. rekao je Gajić pa se ragovor prirodno nadovezao na ovo takmičenje koje našu mladu reprezentaciju očekuje ovog leta u Poljskoj.

Naš nacionalni tim će na šampionatu „Starog kontinenta“  biti u veoma jakoj grupi, sa reprezentacijama Španije, Portugalije i Makedonije. Ova generacija momaka navikla je naciju samo na uspehe a naš sagovornik se nada da će u istom ritmu nastaviti i na ovom takmičenju.

-Neće biti lako. Narod od nas dosta očekuje od nas, biće teško ponoviti velike uspehe ali naravno da ćemo dati sve od sebe da ih ostvarimo. Grupa jeste teška ali možda je bolje da na startu eliminišemo one najteže protivnike, možemo da gledamo i sa te strane- kroz smeh dodaje Gajić i nastavlja- Naravno da mi i na ovom takmičenju imamo najviše ciljeve, ovo je jedna kvalitetna generacija a to smo potvrdili i na ovim prijateljskim mečevima, pre svega protiv aktuelnog šampiona Evrope, Švedske. Tu se videla naša snaga i sigurno da idemo na to takmičenje takmičenje da ga osvojimo.-jasan je defanzivac Bordoa.

FOTO: STARSPORT

Nezaobilazna tema bio je i domaći fudbal odnosno pre svega „večiti derbi“ koji je na programu ovog popodneva.

-Iskreno profesionalne obaveze i vreme mi baš i ne dozvoljava da ispratim dešavanja u srpskom fudbalu. Uglavnom se o stanju u njemu obaveštavam preko drugova od kojih mnogi nastupaju u domaćem šampionatu. Derbi ću svakako gledati, to se ne propušta. Što se tiče nekih prognoza, nezahvalno je procenjivati bilo šta. Situacija je takva da ovaj derbi nosi ogromnu važnost, a ne znam kome bi od dve ekipe dao veće šanse za pobedu. Nadam se samo da će biti bolji fudbal nego na prethodom derbiju i da će se posle meča pričati o nekom lepom potezu a ne o nekim drugim starima kao što je bio slučaj prošli put.- ističe Gajić koji ipak nije želeo da otkrije za koga će sutra navijati.

Za kraj smo našeg sagovornika upitali gde bi voleo da nastavi dalju karijeru, na šta se nije mnogo dvoumio.

-Ako mene pitate klub u kojem bih najviše voleo da zaigram je Liverpul. Već sam rekao i Gruji (Marko Grujić) da mi pripremi polako teren tamo- kroz smeh kaže Gajić i nastavlja- Francuskoj ligi nekako je najsličnija engleska Premijer liga i dosta igrača iz Francuske karijeru nastavlja na „ostrvu“, tako da može da se dogodi da i ja zaigram tamo. Opet po stilu moje igre možda bi mi najviše ležala Serija A. No kao što već rekoh o tom potom. Imam ovde još dosta toga da završim- zaključio je Milan Gajić.

Milan Gajić je u saradnji HotSporta i kladionice MaxBet sastavio humanitarni tiket. Kladionica MaxBet daruje 10.000 dinara, a potencijlani dobitak biće namenjen domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ u Pančevu.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter