1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GORKO-SLATKI APRIL: Mesec pobeda i decenija tihe patnje crveno-belih u večitim derbijima (VIDEO)

Objavljeno: 17.04.17 u 23:59

Sutra je na programu 154. duel Crvene zvezde i Partizana u okviru šampionata države, a pogleda na statistiku nam kaže – favorita nema.

Zvezda je prva na tabeli sa tri boda više u odnosu na Partizan, ali oba tima imaju svoj oslonac i kad je u pitanju ovaj segment fudbalske igre u optimizmu.

Naime, u dosadašnjih 29 derbija koji su odigrani u četvrtom mesecu u godini, Zvezda je odnela 11 pobeda, osam puta je trijumfovao Partizan, dok je deset mečeva završeno bez pobednika.

Situacija je još povoljnija po Crvenu zvezdu kad se uzmu u obzir mečevi u „Ljutice Bogdana“, gde Zvezda ima čak devet pobeda, uz samo jedan poraz i tri nerešena meča.

Takođe, crveno-beli su u ovom mesecu zabeležili i neke od pobeda kojih se navijači najradije sećaju – 4:0 u 110. večitom derbiju, kada je Perica Ognjenović do ludila dovodio odbranu Partizana 8. aprila 1998, i 3:0 četiri godine kasnije, kada je Nemanja Vidić u Humskoj pokazao da se radi o fudbaleru koji ima potencijal za najveća dela.

Ipak, od poslednje pobede Crvene zvezde prošlo je više od deset godina (129. večiti derbi, stadion „Rajko Mitić“, 1:0). Od tad su odigrana tri meča u ovom mesecu, a Partizan je dva rešio u svoju korist. Doduše, oba na svom stadionu.

(Youtube/CrniGuja)

Sutra je na programu ukupno 154, a okrugli, 30. duel večitih rivala koji će biti odigran u aprilu.

Iza Zvezde je istorija, koja kaže da su crveno-beli apsolutni favoriti kada su domaćini.

Iza Partizana je, pak, decenija uspeha u duelima sa večitim rivalom.

Motiv više i jednima i drugima da nam sutra pruže predstavu kakvu nećemo zaboraviti.

Uostalom, nakon 153. večitog derbija, to je i najmanje što mogu da urade…

(Youtube/CrniGuja)

 

0
0

1 Komentara

  1. Koliko kola bi dobili da je regularno prvenstvo to je pitanje kakav derbi…

    FK Rudna renta i džep svih gradjana sa narodnom milicijom protiv uništenih crno belih kao 1967

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter