1
Evropske lige

KRAJ JEDNE ERE: Berluskoni i zvanično predao Milan u ruke Kineza!

Objavljeno: 13.04.17 u 18:32

Nakon 31 godine slavni italijasnki klub dobiće novog vlasnika. Prodato 99,93 procenta kluba.

Nakon brojnih peripetija i odlagnja, konaćno je sklopljen dogovor između Silvija Berluskonija i kineskog konzorcijuma tako da i zvanično imamo početak jedne nove ere „rosonera“.

Iako se u jednom momentu činilo da možda čak neće biti ništa od posla on je danas konačno i finaliziran i navijači Milana mogu vrlo brzo očekivati korenite promene u svom klubu.

Ukupna cena koju je kineski konzorcijum po nazivom „Sino-Evropa sport“, na čelu sa Jonhong Lijem platio za sedmostrukog prvaka evrope je 720 miliona evra, tako da su sada oba milanska kluba pod vlasništvom kompanija iz najmnogoljudnije zemlje sveta.

Tokom Berluskonijeve ere Milan je izrastao u jedan od najvećih klubova na „Starom kontinentu“, osvojivši pet titula prvaka Evrope, sedam Skudeta i pet UEFA Superkupova, tri titule prvaka sveta  i jedan kup Italije, a navijači se nadaju da će se dolaskom novog vlasnika klub vratiti na staze stare slave. Ono što je sigurno, od leta se očekuju ogromna ulaganja u „rosonere“:

 

 

0
0

1 Komentara

  1. Nije 720 miliona evra nego 740, nije sedam „skudeta“ nego osam, nije ni pet Kupova Italije nego jedan, a zaboravili ste jos 7 Superkupova Italije, 5 Superkupova Evrope i 3 svetske titule.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter