0
Fudbal

NOVI PREDLOG ZA PROMENU FUDBALA: Dokaz da i od glupog postoji gluplji…

Objavljeno: 11.04.17 u 16:48

Iako promene neretko znače i napredak, i dešavaju se sa ciljem da nešto bude bolje od prethodnog stanja, čini se da su se u Španiji malo preračunali.

Marija Anhel Viljar, višegodišnji predsednik FS Španije, predložio je nešto što ukratko možemo okarakterisati kao – glupo.

Viljar je svoj predlog uključio u predsednički program za kandidaturu pred nove izbore za prvog čoveka španskog fudbala, a on se sastoji iz toga da se „Kup kralja igra poput završnog turnira za košarkaše“. Drugim rečima, Viljar predlaže da se u fudbal uvede fajnal for.

On je ovu odluku obrazložio „zgusnutim kalendarom i mnoštvom utakmica u Primeri“. 

Postavlja se pitanje kako će fudbalerima pomoći da se odmore ukoliko budu, u sred tog zgusnutog kalendara, imali dve utakmice protiv jakih rivala za dva dana? 

Isto tako, ovakva odluka izaziva i određenu bojazan da će uskoro nešto slično stići i u UEFA i FIFA, čiji je Viljar, koji već 28 godina predvodi španski fudbal, potpredsednik.

Podsećamo, i Marko van Basten je pre par meseci izašao sa veoma „interesantnim“ predlogom, gde je istakao da bi trebalo ukinuti ofsajd, između ostalog.

Kako se vama čini ovaj predlog?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter