0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT INTERVJU – OGNJEN OŽEGOVIĆ: Srećan sam kada tresem mrežu Zvezde, ne bih se vratio, niko kao Čuka! (VIDEO)

Objavljeno: 04.04.17 u 18:45

Gost HotSporta u ovonedeljnom tipovanju humanitarnog tiketa bio je Ognjen Ožegović, ‘udarna igla’ u napadu Čukaričkog.

Povratkom u srpski fudbal i ponovnom saradnjom sa Nenadom Lalatović, Ognjen Ožegović se fudbalski ‘preporodio’ i konačno pruža svoje najbolje partije, a to njegovog šefa struke raduje i sa stanovišta mlade reprezentacije, pred Evropsko prvenstvo u Poljskoj za samo par meseci.

U razgovoru sa mladim golgeterom dotakli smo se njegovih trenutnih ambicija u Čukaričkom, dobre forme i rezultata u Superligi Srbije, predstojećem izazovu u Kupu, ali i okršajima i golovima protiv Crvene zvezde, čiji je napad predvodio do pre samo nekoliko sezona.

  U sredu gostujete Slobodi u četvrtfinalu Kupa Srbije. Kako vidiš šanse Čukaričkog da ponovi uspeh iz 2015. godine i osvoji taj trofej?

– Nije nerealno, jer se trenutno nalazimo u dobroj formi, imamo odličnog trenera i rezultate u poslednje vreme. To je bio najveći uspeh u istoriji Čukaričkog, a da bi ga ponovili, prvi sledeći stepenik je Sloboda. Sigurno će biti jako motivisani pred svojom publikom. Biće noćni termin, pod reflektorima i pred punim stadionom, ali nadam se prolazu dalje – počeo je razgovor za HOTSPORT napadač Čukaričkog Ognjen Ožegović.

FOTO: STARSPORT

  Čukarički je u posledjiih nekoliko utakmica podigao formu i to je rezultovalo time da ste sada mnogo bliži željenom plej-ofu u Superligi. Kako si ti lično zadovoljan dosadašnjom sezonom?

– Veoma sam zadovoljan. Ostaje žal za Radom protiv koga smo izgubili dva boda, ona bi nam sada mnogo značila u borbi za plej-ofu. Ali situacijom u ekipi, klubom i atmosferom u svlačionici sam prezadovoljan. Bila bi velika šteta za sve nas u timu ako ostanemo bez plej-ofa, jer Čuka stvarno ima kvalitetnu ekipu i može da se takmiči i sa Zvezdom i sa Partizanom. Naravno, tu je i neizostavna borba za Evropu koju silno želimo.

  Saradnja sa Nenadom Lalatovićem ti nije strana i deluje da je njegov dolazak uticao na tebe, te sada pružaš mnogo bolje partije?

– On i ja sarađujemo, evo, već u trećem klubu. Vrlo pozitivno utiče na mene, počeo sam da pokazujem svoj najbolji fudbal, kako ja i cela ekipa. Ali, da ne igra ceo tim dobro, ne bih ni ja bio na tom nivou. Sve ovo nije samo zasluga mene ili trenera, već celog kolektiva.

  Imaš li neki cilj kada se radi o broju golova do kraja sezone?

– Nisam opterećen cifrom i golovima,. Samo mi je želja da nastavimo ovako i da pobeđujemo, a ko je strelac, manje je važno. Samo tako će doći i moji golovi.

FOTO: STARSPORT

  Kakav je osećaj dati gol bivšem klubu, kao nedavno u duelu sa Crvenom zvezdom?

– Prvi put sam postigao gol Crvenoj zvezdi. Veoma sam srećan zbog toga i voleo bih da na svakoj sledećoj utakmici postižem gol Zvezdi, a još više bi mi draže bilo da u tim utakmicama i pobeđujemo.

  Znamo da su ti crveno-bele boje bliže srcu. Da li se potajno nadaš povratku u Zvezdu ili ćeš u budućnosti tražiti nove izazove?

– Prvi plan mi je da pokušam da odem u inostranstvo. Ako i ostanem u Srbiji, sigurno bih ostao u Čukaričkom, jer je po meni to najbolji klub u Srbiji. Ima sve uslove za igranje u Evropi i pravljenje novih ‘A’ reprezentativaca. U Srbiji više ne bih menjao klub.

  Nismo odoleli, a da Ognjena ne pitamo: vezba li ‘makazice’ i kada možemo očekivati novu bravuru, sličnu onoj u dresu Vojvodine protiv Javora?

– U pravo vreme ste me to pitali, baš sam juče na treningu uhvatio dobre ‘makazice’. Čeka se samo jedan dobar centaršut i neće biti nikakvih problema da to realizujem i ponovim – rekao nam je Ožegović uz osmeh.

(Izvor: youtube / Forza Milan)

HUMANOST NA DELU

Ognjen Ožegović je na kraju intervjua napravio humanitarni tiket u saradnji sa našim sponzorom kladionicom MaxBet. Ako tiket prođe, fudbaler i kladionica MaxBet će dobitak darovati Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici. Evo tiketa koji je u MaxBet kladionici odigrao Ognjen Ožegović:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter