1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SPEKTAKL NA TRIBINAMA I NA TERENU: Zvezda slavila protiv Spartaka u duelu dva bratska kluba! (VIDEO)

Objavljeno: 25.03.17 u 20:00

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u jednom revijalnom meču ekipu moskovskog Spartaka rezultatom 2:1, ali svakako to nije ono što je bilo u prvom planu danas.

Ono što je pre svega obeležilo ovaj meč je fenomenalna atmosfera na tribinama stadiona „Rajko Mitić“, koju su zajedničkim snagama napravili navijači dva bratska kluba. Feštu sa tribina pratili su i akteri meča, koji su gledaocima pržili nekoliko zaista lepih poteza.

Od samog starta utakmice nekako se stekao utisak da fudbaleri Crvene zvezde više žele pobedu na ovom meču i oni su bili ti koji su prvi ozbiljnije pripretili.

Prvi se u šansi našao napadač Nemanja Milić, čiji je udarac u 7. minutu završio za malo pored stative a nakon toga zapretio je i Ričmond Boaći, ali je mreža Spartaka ipak ostala netaknuta.

Iako je domaći tim ušao ofazivnije u ovaj meč, prvi su do pogotka ipak stigli Moskovljani. Igrao se 25. minut utakmice kada je Meldereho doneo gostima vođstvo, iskoristivši smušenu reakciju odbrane Zvezde i dobru asistenciju Leontijeva.

Posle vodećeg pogotka malo su splasnuli ti napadi Crvene zvezde, da bi sa druge strane gosti pokušavali da priprete naviše preko strelca vodećeg pogotka, Meldereha, koji je zadavao najviše problema crveno-belima. Ipak promene rezultata nije bilo do samog finiša kada je viđen i najlepi detalj na meču.

Minut pre odlaska na odmor Gelor Kanga je primio jednu loptu na tridesetak metara od gola, povukao je par koraka a onda silovitim udarcem očešao desnu stativu Spartaka i zatresao mrežu za izjednjačenje.

Drugo poluvreme Zvezda je startovala kako je završila prvo, pogotkom, a ovoga puta strelac je bio Nemanja Milić, koji je iskoristio sjajno proigravanje Boaćija za potpuni preokret i pobedu.

 

0
0

1 Komentara

  1. Utakmica je bila revijalnog karaktera ali se ipak videlo kao iz aviona da Zvezda nema odbranu, Petković je bio standardno dobar a Ristić slab, neprimetan. Centarhalfovi su nekoliko puta „katastrofalno ispadali“. I tako je sve isto sa odbranom Zvezde, još od prošle sezone, bez obzira ko su centarhalfovi. U veznom redu su bili dobri Donald, Letalek i Milić a ispod proseka su igrali Srnić i Kanga. Kanga je dao lep gol (tek drugi u dresu Zvezde) i to je bilo sve od njega. Do trenutka kad je zamenjen imao je 6 prodatih lopti protivniku, uz nekoliko tačnih dodavanja najbližim saigračima. To su one tzv. alibi lopte. Moskovski Spartak kao i Partizan nisu Bačka ili Radnik iz Surdulice, pa se taj „strašni“ centarfor Boaće nije ni video na terenu. Njegov radijus kretanja je protivnički šesnaesterac i tu je uglavnom statičan. On samo čeka loptu.a ne ide u susret lopti tj. „na loptu“. On je imao 7 izgubljenih ili prodanih lopti. Učinak veoma slab!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter