0
Fudbal

GEORGIA vs SERBIA na stadionu Boris Paichadze Dinamo Arena. Tbilisi, 24.03.2017. foto: Nebojsa Parausic Futbal, Srbija, Gruzija

‘ORLOVI’ PREZADOVOLJNI: Bodovi osvojeni srcem, hvala Bogu što Gruzija nije povela 2:0

Objavljeno: 25.03.17 u 11:10

Fudbaler Srbije Nemanja Matić rekao je da je njegova reprezentacija „pokazala zube“ u Tbilisiju i srcem pobedila Moldaviju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

– Pokazali smo zube. Na ovakvom terenu se ne uzimaju bodovi kroz igru, već samo srcem. Veoma smo zadovoljni sa tri boda. Spremni čekamo sledeću utakmicu, možda i najvažniju u ovim kvalifikacijama – rekao je Matić novinarima u Tbilisiju.

Srbija je ostvarila treći trijumf u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto je u petak posle preokreta pobedila Gruziju sa 3:1 i tako izbila na prvo mesto Grupe D.

Matić je naveo da je njegova ekipa igrala slabo i neorganizovano u prvom poluvremenu, ali da je u nastavku sve došlo na svoje.

– Prvo poluvreme smo igrali veoma slabo, malo neorganizovano. Slabije smo se branili, a oni su iskoristili našu grešku. Imali smo sreće da ne primimo još jedan. Bili su bolji u prvom, a mi u drugom poluvremenu. Imao sam osećaj da možemo da se vratimo, samo je bilo potrebno da spustimo loptu. Ona nije slušala, tehnički nismo bili na nivou – kazao je vezni fudbaler Čelsija.

On je istakao da mu nije žao što naredna utakmica protiv Velsa nije uskoro, već tek u junu i pozvao je publiku da pruži podršku reprezentaciji na tom susretu, koji će biti igran u Beogradu.

– Treba dobro da se odmorimo i spremimo za Vels. Pozivam sve ljude jer nas čeka najvažnija utakmica. Do sada je utakmica protiv Gruzije bila najvažnija jer je bila sledeća, ali duel sa Velsom je svakako najvažniji u kvalifikacijama. Ako pobedimo, mislim da smo veoma blizu Rusije – rekao je Matić.

12.11.16 World Cup Qualifier – European Group D – Wales v Serbia –
Nemanja Matic of Serbia

Njegov saigrač Nikola Maksimović je kazao:

– Treba da zahvalimo Bogu što nismo primili drugi gol i što utakmica nije otišla u drugom smeru. To su situacije koje nam se ponavljaju, iz individualnih grešaka primamo golove na samom početku, čime protivnik dobije na samopouzdanju. Bilo je i posle toga mnogo grešaka, i maltene da završimo utakmicu ako primimo još jedan gol – kazao je Maksimović.

Po njegovim rečima, psiha igrača je najbitnija, a njegova ekipa je i posle primljenog gola nastavila da greši i protivniku pruža šanse, što je nedopustivo.

On je rekao da je još rano za prognoze koliko je Srbija blizu plasmanu u Rusiju, ali da je na dobrom putu.

– Rano je. Ima još mnogo da se igra. Na dobrom smo putu. Možemo da budemo zadovoljni samo sa tri boda, a igrom ne. Nismo imali mirnoću i bilo je grešaka. Moramo dobro da analiziramo ovu utakmicu. Gledaćemo svaku narednu utakmicu, ne možemo daleko jer je završen tek prvi kruz. U dobroj smo poziciji, treba da nastavimo da pobedjujemo, a igra će doći – rekao je Maksimović.

Srbija posle pet kola ima 11 bodova, koliko i drugoplasirana Irska, a potom slede Vels i Austrija sa po sedam, Gruzija sa dva i Moldavija sa jednim bodom.

Naredni rival reprezentaciji Srbije biće Vels, u utakmici koja će se igrati 11. juna na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter