0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA SP: Teško ali zasluženo, Srbiji tri boda na ‘vrućem’ gostovanju (VIDEO)

Objavljeno: 24.03.17 u 20:03

Fudbaleri Srbije savladali su Gruziju u meču 5. kola takmičenja po grupama kvalifikacija za šampionat sveta 2018. godine u Rusiji. Strelci Tadić, Mitrović i Gaćinović.

Srbija je u Tbilisi otišla po tri boda, sa tim saldom se i vratila – Gruzija – Srbija 1:3.

Doduše, nije tako izgledalo u smiraj prvog poluvremena, pošto je Gruzija bila na korak do toga da prvi deo meča reši u svoju korist, nakon što su u 6. minutu poveli sa 1:0, nakon velike greške Aleksandra Kolarova i lagane egzekucije Kačarave.

Mogla je Gruzija i do 2:0, ali je Kazaišvili promašio veliku šansu.

Ipak, Dušan Tadić je u poslednjem minutu prvog dela poravnao iz penala, koji je dobrim delom njegova zasluga. On je odlično uposlio Filipa Kostića, na kog je startovao Kakabadze i tako doneo Tadiću šansu da sa bele tačke poravna.

U drugom delu ista slika, čvrsta igra na obe strane, bez previše prilika, a iz jedne polušanse Srbija je stigla do potpunog preokreta. 

Mitrović je sjajno primio loptu van kaznenog prostora Gruzije i uputio pravu bombu za 2:1.

Do kraja je Srbiji poništen još jedan pogodak zbog ofsajda, ali je ipak neizvesnost sprečio Mijat Gaćinović, debitant koji je par minuta ranije ušao u igru, i u 86. minutu, ponovo na asistenciju Dušana Tadića, doneo 3:1 našoj reprezentaciji. 

Ovom pobedom naša reprezentacija je stigla do 11 bodova i prvog mesta na tabeli, uz nadu da će tu i ostati po završetku meča Vels – Irska, ukoliko Irci ne zabeleže pobedu.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Gruzija – Srbija 1:3 (1:1)

Strelci: Kačarava u 6. minutu za Gruziju, a Tadić u 45. (pen), Mitrović u 64. i Gaćinović u 86. za Srbiju

Stadion: Boris Paičadze. Gledalaca: 30.000. Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka)

Gruzija: Lorija, Kakabadze (od 70. Arabidze), Kvrikvelija, Kašia, Navalovski, Kvekvešviri, Kazaišvili, Gvilija, Kankava, Anaidze, Kačarava

Srbija: Stojković, Ivanović, Maksimović, Kolarov, Rukavina, Matić, Milivojević, Obradović (od 46. Vuković), Tadić, Kostić (od 81. Gaćinović), Mitrović (od 72. Gudelj).

[/stextbox]

(Youtube/RTS zvanični kanal)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter