1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGAŠI ZA ‘GINISA’: Trenerska vrteška u Srbiji kojoj niko ne nazire kraj (FOTO)

Objavljeno: 23.03.17 u 16:53

Neretko čujemo opasku „fudbal u Srbiji je dotakao dno“. Zato niko i nije iznenađen pojedinim statističkim parametrima, uglavnom negativnim. Ali, kad god dotaknemo dno, uspemo da ga još dublje prokopamo i dodatno pomeramo granice.

 Superliga Srbije preti da do kraja sezone uđe u Ginisovu knjigu rekorda po broju promenjenih trenera, za sada, čak 33 trenera vodilo je superligaše.

„Gde je bušno tu i krpi“, po svemu sudeći, čelnici srpskih klubova mišljenja su da bi usled malo lošijih rezultata i pada forme,  promenom trenera doneli osveženje i novu snagu u ekipu. Tako je 11 superligaša u tekućoj sezoni promenilo ni manje ni više nego 28 trenera, a samo su samo petorica sa početka sezone, uspeli da prežive i zadovolje apetite i ambicije uprava.

FOTO: STARSPORT

Još više poražavajuće zvuči da su samo trojica od njih u klubovima godinu i po dana ili više. Miodrag Grof Božović na čelo Crvene zvezde došao je 25. aprila 2015. godine, Milan Rastavac je u Radnički iz Niša došao 1. januara 2015. godine, dok je Nenad Milovanović na kormilu broda Mladosti iz Lučana od februara 2014. godine. Rus Andrej Černišov i Nenad Vanić zatvaraju krug trenera koji su u timovima od početka sezone.

Neslavni rekorder je Radnik iz Surdulice, koji je šefa struke promenio čak pet puta, a u ne zaostaje mnogo ni Novi Pazar, sa  četvoricom promenjenih trenera. Nešto mirnije bilo je na Banovom Brdu, gde su se treneri menjali „samo“ tri puta.

FOTO: STARSPORT

„Gde ja stadoh, ti produži“ mantra je naše elite, a hoće li se vrteška još nekoliko puta zavrteti, videćemo, ostaje nam još 10 kola do kraja sezone.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Ko je sve vodio naše superligaše, pogledajte u listi ispod:

Crvena zvezda – Miodrag Božović
Partizan – Ivan Tomić i Marko Nikolić
Vojvodina – Nenad Lalatović i Dragan Ivanović
Čukarički – Milan Lešnjak, Gordan Petrić i Nenad Lalatović
Voždovac – Bratislav Živković, Ilija Stolica
Radnički Niš – Milan Rastavac
Napredak – Dragan Ivanović, Vuk Rašović
Mladost Lučani – Nenad Milovanović
Rad – Aleksandar Janjić, Nebojša Petrović
Borac Čačak – Ljubiša Dmitrović, Mladen Dodić
Novi Pazar – Zoran Marić, Zoran Govedarica, Izet Ljajić, Nebojša Vučićević
Spartak Subotica – Andrej Černišov
Radnik – Goran Lazarević, Neško Milovanović, Milorad Kosanović, Bratislav Živković, Simo Krunić
Bačka – Spasoje Jelačić, Zoran Govedarica
Metalac – Nenad Vanić
Javor – Miloš Veselinović, Srđan Blagojević.[/stextbox]

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0

1 Komentara

  1. Ogromni problem u Srpskom fudbalu sto nisu svi privatni klubovi ,ne bi se tako bas cesto mijenjali treneri u Srpskom fudbalu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter