0
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnik Surdulica

SURDULICA DOBILA NOVOG TRENERA: Simo Krunić preuzeo Radnik

Objavljeno: 22.03.17 u 11:59

Do kraja preliminarnog dela Superlige Srbije ostalo je još tri meča, a tim Radnika je odlučio da promeni trenera.

Nakon što je, zbog loših rezultata, Bratislav Živković napustio ekipu, na čelo tima iz Surdulice stigao je bivši trener Jagodine, OFK Beograda, BASK-a, Čukaričkog, Inđije, te kineskog Dalijena, Simo Krunić.

– Ovo je veliki je izazov za mene. Vidim da me je i grad u prvih par dana lepo prihvatio. Moj dolazak u Surdulicu rezultat je dogovora sa ljudima koji vode ovaj klub, jer su pokazali neizmernu želju da ovaj klub bude deo elite našeg fudbala. Dali su mi poverenje, a na meni je da svojim iskustvom pomognem klubu da se održi i nastavi započeto, da zadrži superligaški status. Predstoji nam period upoznavanja. Moramo najpre utvrditi pojedinačnu fizičku spremu i moć individue, a potom i čitavog tima, da bi već protiv ekipe iz Bačke Palanke krenuli snažno. Neminovno je da nas čeka težak period. Momcima se mora vratiti samopouzdanje i rezultati će biti tu, rekao je novi šef stručnog štaba Radnika na predstavljanju.

Krunić je sa sobom doveo i stručni štab – Igor Bonžulić će biti pomoćnik Kruniću, dok je mesto trenera golmana rezervisano za Zorana Vaskovića:

– Smatram da je promena u stručnom štabu jako bitna u ovakvim slučajevima. Moj pomoćni trener može biti čovek koji dugo radi samnom, zna moj način rada, razmišljnja, taktiku i stil igre. Za nova upoznavanja sa novim pomoćnim trenerima treba vremena, a mi ga imamo u ovom slučaju vrlo malo. To vreme pred nama trebamo iskoristiti na način gde ću sa svojim asistentima brzo moći da igračima prenesem zahteve. Nadam se da ćemo uspeti da se u ovih desetak i više dana uigramo. Moramo da igračima donesemo novu energiju, ulijemo im samopouzdanje, moramo svi da pomognemo. Svi moramo biti u službi dobrih rezultata, i grad i navijači… moramo se usresrediti na cilj, a to možemo samo jedinstveni. Bodovi iz svake utakmice su nam neophodni. Razmišljamo samo o Bačkoj, Partizanu i Vojvodini, nema osvrtanja nazad. Ja ću sve učiniti da podignem ekipu. Bitne su fizičke predispozicije igrača. Stil igre je lako nametnuti, ali sve zavisi od limita spemnosti igrača. Svesni smo da mnogo toga moramo promeniti, ali nam je malo vremena i moramo se prilagoditi igračima, da bi utvrdili koji sistem i stil igre treba postaviti.

Simo Krunić debitovaće na klupi Radnika u 28.kolu Super lige Srbije, kada će tim iz Surdulice dočekati pred svojom publikom ekipu Bačke. Utakmica će se odigrati prvog vikenda aprila meseca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter