0
Fudbal

FOTO: PETAR LAZIĆ

HUMANITARNI TIKET – VLADIMIR BOLJEVIĆ: Oni imaju Levandovskog, ali gde će on pored Savića?! (FOTO)

Objavljeno: 22.03.17 u 13:55

Kada je novopečeni selektor Crne Gore razmislio ko bi mogao da mu pomogne u ‘misiji Poljska’, nametnulo se ime fudbalera reprezentativnog kalibra koji je za više od tri godine u poljskom prvenstvu u dresu Krakovije odigrao preko stotinu mečeva. Uoči kvalifikacionog meča sa Poljskom u Podgorici je ekskluzivno za HotSport govorio Vladimir Boljević, fudbaler kiparskog AEK-a.
Boljević je ponikao u Zeti, odakle je otišao u Krakov, klub Krakoviju. Tamo je beležio sjajne partije koje su ga preporučile timu iz Larnake, AEK-u, u kojem je takođe odigrao više od 100 duela. U ovoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo će nastaviti svoje igranje u dresu Crne Gore i upisati još jedan nastup za seniorsku selekciju.

intervjuKako ti je ‘legao’ dodatni poziv i da li si ga očekivao nakon Tumbakovićevog prvog spiska?

– Iskreno, posle objavljenog spiska nisam očekivao da ću ipak biti sa reprezentacijom. Spremao sam se za utakmicu na Kipru, bio u karantinu, kada je stigao poziv. Prilično sam se iznenadio i baš sam srećan zbog toga što sam ovde. Reprezentacija je nešto specijalno, nebitno da li je poziv stigao naknadno ili na vreme, ja sam tu da se odazovem i prihvatim ga sa zadovoljstvom.

intervjuKoja su očekivanja od meča sa Poljacima, otežavajuća okolnost je što dolaze u punom sastavu?

– Biće izuzetno teška utakmica, Poljaci su favoriti u grupi i po mom mišljenju jedan od najkvalitetnijih timova Evrope. Imaju odlične igrače koji su u najboljim ligama, sigurno će biti teško ali se nadam povoljnom rezultatu. Igramo pred svojom publikom, nemamo čega da se bojimo, moramo od prvog minuta da zaigramo ‘muški’ i izvučemo što bolji rezultat. Naša velika prednost su navijači, čuo sam da će doći u velikom broju, što i nije preveliko iznenađenje jer su oni uvek naš ’12. igrač’.

intervjuOvo je jedan od važnijih utakmica u kvalifikacijama jer je na tabeli jedino Poljska trenutno ispred vas?

– Sve je moguće u slučaju pobede, ima još puno da se igra ali nama na ruku ide dobar raspored do kraja kvalifikacija. Ukoliko bismo trijumfovali postali bismo ozbiljan kandidat za prvo mesto u grrupi. Ali idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo da vidimo. Mislim da je tako najbolje. Pobeda bi bio veliki rezultat, ali i ako se to ne desi ne znači da smo izgubili šanse da budemo prvi na kraju kvalifikacija.

intervjuTi ipak imaš veće iskustvo što se Poljaka tiče, dosta si dugo igrao za Krakoviju. Ko može da zapreti od njihovih reprezentativaca, a ko od ‘sokolova’?

– Dosta ih dobro poznajem, pogotovo Damijana Dabrovskog koji je igrao sa mnom u Krakoviji, a protiv mnogih sam i igrao u poljskom prvenstvu. Levandovski im je glavni igrač tamo, a mogli bi probleme da naprave i dva vezna fudbalera Krihovijak i Zjelinski. Što se nas tiče, standardno, neka se čuvaju Jovetića. Nadam se da će Mirko (Vučinić) isto imati doprinos, ako ne počne. On je tu zbog atmosfere ali ne samo zbog toga. Aktivno trenira i nadam se da će nam pomoći, a i Bećiraj i Kojašević, vezista.

intervjuSigurno ste spremali nešto specijalno za zaustavljanje Levandovskog?

– On je vrhunski napadač, ali i mi imamo klasnu odbranu. Tu je Stefan Savić, on ima baš protiv Levandovskog puno utakmica, zna ga i neće mu biti problem da ga zaustavi. Poptuno verujem da ima potencijal da se izbori sa njim i ne dozvoli mu da ugrozi naš gol.

intervjuDa li misliš da bi na kraju poraz od Jermenije mogao da vas puno košta za plasman u Rusiju?

– Veliki je to bio kiks, posle onih 2:0 iz prvog poluvremena. Ali šta da se radi, to je iza nas i već smo je zaboravili, idemo dalje. Ova grupa uopšte nije laka, nisu zvučne reprezentacije koliko su nezgodne. Poljaci, Rumuni i Danci su izuzetno neugodni timovi, jaki… Nije atraktivna grupa, ali daleko od toga da nije teška.

intervjuŠto se AEK-a tiče, trenutno ste treći na Kipru. Postoje li šanse da pređete Apolon i Apoel i kako ti je na Kipru?

– Tako je, treći smo trenutno i u malo lošijoj formi, ali mislim da ćemo popraviti utisak već na sledećem meču, derbiju sa Apoelom. Od te utakmice mnogo zavisi, ako bismo pobedili, a moramo, uključićemo se aktivno u borbu za titulu. Larnaka mi se sviđa, tamo sam već treću godinu i privikao sam se toliko da se osećam kao kod kuće. Ljudi, grad, plaža, sve je na veoma visokom nivou. Ima dosta sunca, to je ono što volim.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]NAJBOLJIH XI SAIGRAČA VLADIMIRA BOLJEVIĆA: Miloš Budaković (Krakovija / Novi Pazar) – Andraž Struna (Krakovija – Harts), Danijel Mojsov (AEK), Miloš Kosanović (Krakovija / Standard), Bojan Puzigaća Krakovija – Borac Banja Luka) – Damijan Dabrovski (Krakovija), Joan Tomas (AEK), Rok Štraus (Krakovija / Jokohama) – Ivan Tričkovski (AEK), Žarko Korać (Zeta – Hapoel Haifa) i Slaven Stjepanović (Zeta / Lokomotiva Taškent) [/stextbox]

intervjuDosta momaka iz ovog sastava Crne Gore je preko srpskih klubova popločala put ka evropskim velikanima, ti si direktno iz Zete prešao u Poljsku. Da li si imao pozive iz Srbije?

– Bilo je ponuda iz Srbije ali mislim da sam odabrao pravi potez te zime. Moje je mišljenje da su Srbija i Crna Gora ‘isti teren’, a ja sam hteo da se okušam u ‘pravom inostranstvu’. Odabrao sam Poljsku, Krakoviju, i mislim da nisam pogrešio. Nije bilo konkretnih ponuda, sve se završilo na pričama oko srpskih klubova i bilo ih je dosta.

intervjuKakvi su ti planovi za budućnost, u AEK-u si odigrao preko 100 mečeva, da li je vreme da se okrene nova stranica?

– Imam još dve godine ugovora na Kipru i trenutno su mi svi planovi vezani za AEK. Ukoliko bi stigla neka primamljiva ponuda naravno da bih razmislio o promeni sredine, ali za sada sam usmeren da pomognem mom timu u osvajanju titule jer sam u Larnaki tri godine a nikako nam se ne da da budemo prvi. Cilj mi je titula, pa onda sve dalje.

intervjuDa li ti znači što imaš nekoga kao što je Danijel Mojsov u Larnaki?

– Naravno, prve dve godine na Kipru nisam imao nikoga sa naših prostora pa su poslednju godinu došli Mojsov i Tričkovski, pa je to uticalo da puno vremena provedem sa njima i da mi bude lepše jer to doprinese da se osećam kao kod kuće. Sa Mojsovim sam bukvalno svaki dan zajedno, posle treninga odemo na kafu ili ručak.

intervjuJe l’ pratiš srpsku ligu i ko će po tvom mišljenju biti šampion?

– Pa Partizan, naravno. Ja sam veliki navijač crno-belih i iskreno bih voleo da oni osvoje titulu ove sezone, neće biti lako ali šanse su dobre.

intervjuŠta bi nam rekao o selektoru Tumbakoviću i da li fali Dejan Damjanović u timu?

– Izuzetno sam zadovoljan sa selektorom, kvalitetno radi. Nemam zamerke, sjajan strateg i čovek. Strog taman koliko treba. Svakako da Damjanović fali, i zbog atmosfere, a i njegovog prisustva na terenu. Uvek je davao sto posto i žao mi je što nije sa nama, ali vidim da daje golove i igra odlično u Seulu tako da verujem da ćemo se boriti zajedno za Svetsko prvenstvo.

HUMANITARNI TIKET

Vladimir Boljević je na kraju intervjua napravio humanitarni tiket u saradnji sa našim sponzorom kladioncom MaxBet. Ako tiket prođe, fudbaler i kladionica MaxBet će dobitak darovati za akciju ‘Koš za sreću’ u sklopu humanitarne organizacije ‘Trojka iz bloka’, za pomaganje ugroženim, višečlanim porodicama širom Balkana. Evo tiketa koji je u MaxBet kladionici odigrao Vladimir Boljević:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter