0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

TADIĆ UBEĐEN: Idemo po tri boda

Objavljeno: 21.03.17 u 21:15

Srpski fudbaler Dušan Tadić rekao je danas da reprezentacija u predstojećoj utakmici protiv Gruzije želi pobedu i dodao da je sav fokus na osvajanju što više bodova u kvalifikacijma za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

– Idemo po tri boda, kao i svaku utakmicu, nebitno ko je protivnik. Iskreno se nadam da ćemo to ostvariti. Najbitnije je da imamo dobar pristup i da pokažemo kvalitet. Neće biti ni malo lako, zato što mislim da je reč o dobroj ekipi s dobrim pojedincima, što su pokazali neke prethodne utakmice protiv Velsa i Austrije. Odigrali su kvalitetno, ali verujemo u sebe, rekao je Tadić novinarima u Beogradu.

Srbija će u petom kolu Grupe D kvalifikacija za Mundijal u petak gostovati Gruziji, a Tadić je kazao da selektor potencira na detaljnoj analizi protivnika.

– Stigli smo da ih izanaliziramo i upoznamo maksimalno. To je ono na čemu selektor potencira. Znamo odakle prete opasnosti, ali i gde su im slabosti. Probaćemo to da iskoristimo, rekao je Tadić.

Upitan da li očekuje da će protivnik igrati defanzivno, Tadić je rekao da je Gruzija ekipa koja „voli da igra na gol više“.

– Mislim da se neće braniti. Navikli su da igraju ofanzivnije i da igraju na gol više, da napadaju. Neće se preterano zatvarati, ocenio je Tadić.

On je kazao da se reperezentacija ne bavi računicama i da je jedini cilj osvajanje što više bodova.

– Nismo se bavili računicama. Gledamo u svakoj utakmici da osvojimo tri boda, jer tako znamo da ćemo se više približiti plasmanu na Mundijal. Svaku utakmicu ćemo ulaziti maksimalno sa željom da osvajamo bodove, jedino ćemo tako imati sve veće i veće šanse, kazao je Tadić.

Novinare je zanimalo da li mu više odgovara kada reprezentacija igra dve utakmice tokom jednog okupljana ili jednu na svakih nekoliko meseci.

– Meni je svejedno, kako god. Najbitnije je da se pobedjuje, a utakmica može kada hoćeš, rekao je on.

Srbija posle četiri utakmica u Grupi D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo zauzima drugo mesto sa osam bodova, dva manje od vodeće Irske. a dva više od trećeplasiranog Velsa, dok je Gruzija peta sa dva.
Utakmica izmedju Gruzija i Srbije igraće se u petak u Tbilisiju od 18.00 po srednjeevropskom vremenu.

Engleski mediji su danas objavili da je Tadić nezadovoljan minutažom u svom klubu Sautemptonu.

– Mediji su me pitali posle jedne utakmice za statistički podatak da li znam da ekipa uvek prima gol ili gubi kada ja izadjem iz igre. Rekao sam im da nisam znao za taj podatak. Ipak, naravno ne očekujem da me menja. Jedan sam od najspremnijih igrača tamo, dobro se osećam. Hoću više poštovanja, hoću da igram 90 minuta, ništa spektakularno, rekao je Tadić i dodao nije razmišljao o tome šta će na kraju sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter