0
Fudbal

VREMEPLOV: Čudesan povratak otpisane Srbije u Trolhalenu, za plasman na EP u velikom stilu! (VIDEO)

Objavljeno: 20.03.17 u 00:08

Večeras se prisećamo neverovatnog revanš meča, baraža za plasman na Evropsko prvenstvo za mlade iz 2006. godine, u kojem je naša reprezentacija napravila pravo čudo protiv Švedske i plasirala se na prvenstvo „Starog kontinenta“ i pored zaostatka od tri gola iz prvog meča.

Naši momci su na ovu utakmicu otputovali kao prežaljeni, nakon poraza od 3:0 u Novom Sadu i malo ko je verovao da bi u Skandinaviji mogli ozbiljnije da ugroze plasman domaćina na završni turnir u Holandiji 2007. godine.

Čini se da je u ovu mogućnost jedino verovala naša dijaspora iz Švedske, koja je na malom zdanju u Trolhalenu napravila sjajnu atmosferu i značajno pogurala naše momke do velikog podviga.
Nošena sjajnom podrškom sa tribina, ekipa Miroslava Đukića je krenula silovito i za nešto više od pola sata anulirala zaostatak iz prve utakmice.

Sve je počelo od pogotka Dragana Mrđe u devetom minutu utakmice, kada je naš napadač silovitim udarcem „probušio“ golmana Johana Dalina za rano vođstvo, nakon što mu se lopta pomalo srećno odbila u noge.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Srbija: Kahriman, Rukavina, Tošić, Ivanović, Kolarov, Smiljanić, Milovanović, Krasić (od 75. Drinčić), Babović (od 89. Ivelja), Janković, Mrđa.

Švedska: Dalin (od 46. Salman ), Stor, Vent, Lindgren, Svenson, Vinklen, Vernblom (od 63. Berg 5), Zengin, Holmen, Đurić ,Goitom

[/stextbox]

U tim trenucima kod našeg tima videla se ogromna energija i vera da je čudo moguće, a sve se dodatno rasplamsalo tri miuta kasnije nakon slobodnog udarca Boška Jankovića. Naš krilni napadač je u 12. minutu sa dobrih tridesetak metara uputio silovit šut ka golu rivala, a na tom putu lopta je zakačila jednog igrača Švedske i prevarila golmana za 2:0.

Bio je to veliki šok za domaćina koji nije očekivao ovakav start naše reprezentacije i tada je bilo vidljivo da ih potpuno imamo u šaci. Zaostatak sa „Karađorđa“ potpuno je anuliran u 35. minutu velemajstorskim pogotkom Stefana Babovića, nakon odličnog prodora i asistencije Antonia Rukavine.

Izvor:Youtube/yuwaboss

Na poluvremenu selektor Švedske je posegao za očajničkim potezom i u nastavku promenio golmana, ali ni novi čuvar mreže nije uspeo da zaustavi srpski marš ka Holandiji.

Četrnaest minuta od početka drugog dela utakmice na scenu je ponovo stupio tandem Rukavina-Babović a tadašnji  vezista OFK Beograda svojim drugim pogotkom donosi našem timu vođstvo od 4:0. Sve dileme otklonjene su u 65. minutu, kada je Miloš Krasić iskoristio katastrofalanu grešku odbrane protivnika i petim pogotkom potvrdio plasman Srbije na Evropsko prvensto.

Na tom šampionatu naša reprezentacija dokazala je da ovaj rezultat nije bio puka slučajnost i nakon sjajnih igara dogurala do samog finala. Tamo je u bici za trofej poklekla pred domaćinom turnira Holandijom, rezultatom 4:1.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter