1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DERBI IZAZVAO REVOLUCIJU: Smanjuje se broj stranaca u Superligi!

Objavljeno: 20.03.17 u 18:10

Odbor za hitna pitanja danas je i zvanično potvrdio odluku o smanjenju broju stranaca na četiri.

Ovakvu mogućnost je odmah posle 153. „večitog derbija“ najavio je predsednik FSS, Slaviša Kokeza, izjavivši kako nije primetio da stranci prave neku razliku na terenu, te da će u budućnosti razmisliti o smanjenju broja stranaca sa dosadašnjih šest na četiri ili manje.

Takođe donesena je odluka da broj stranaca u Prvoj ligi Srbije bude ograničen na dva, kod će u ženskoj Superligi i futsal ligi biti dozvoljeno takođe četiri strana igrača.

Odbor za hitna pitanja FSS takođe je predložio i sledeće mere za unapređenje klupskog fudbala.

– Da se smanji broj glavnih i pomoćnih sudija Super i Prve lige Srbije u skladu sa preporukama Sudijske komisije UEFA.

– Da se smanji broj delegata Super i Prve lige Srbije i uvede obavezno polaganje stručnog ispita u cilju kvalitetnijeg nadzora na utakmicama.

– Da se izvrše odgovarajuće izmene i dopune disciplinskog pravilnika FSS u smislu uvođenja disciplinske odgovornosti klubova po osnovu neispunjavanja finansijskih obaveza prema FSS.

– Da se uveća minimalni broj igrača koji nastupaju u reprezentativnim selekcijama FSS sa dva na četiri kao razlog za odlaganje prvenstvenih mečeva Prve lige Srbije.

– Da se da preporuka organima koji upravljaju takmičenjima Super i Prve lige Srbije da se prvenstvene utakmice ubuduće odigravaju i petkom i ponedeljkom. I to tako što će se jedna utakmica Superlige igrati petkom, a utakmice Prve lige Srbije po jedna petkom i ponedeljkom, a sve u cilju povećanja broja gledalaca na fudbalskim stadionima.

– Odbor je zadužio stručnu službu FSS da sve stavove i zaključke ugradi u odgovarajuće propise i dokumenta za takmičarsku sezonu 2017/2018.

0
0

1 Komentara

  1. Mislim da je to sasvim ok. Ako bi se izuzee zemlje bivse Yuge. Stvarno je smesno Crnogorce tretirati kao Kamerunce itd. Mozda je najbolja varijante utvrditi broj na cetiri stranca izvan prostora bivse Yu ,plus najvise dvojica iz zemalja bivse Jugoslavije.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter