0
Domaći fudbal

VREMEPLOV: Evropski stadioni su zbog njega ‘goreli’, a tamo je pošao iz Proletera (VIDEO)

Objavljeno: 15.03.17 u 00:09

Tokom blistave karijere golovi su bili zaštitni znak Darka Kovačevića.
Biser sa Begeja, odakle je se vinuo u svetske visine i imao sjajnu karijeru, koju je Darko Kovačević obeležio golovima.

Krenuo je kao tinejdžer u Proleteru, ekstra klasu potvrdio u Crvenoj zvezdi odakle je otišao u engleski Šefild Venzdej, gde je započeo internacionalnu karijeru.

Ipak, brzo se preselio u Sosijedad i postao ikona ekipe i grada.

U najboljim danima prelazi u Juventus, a posle tri sezone njegova nova destinacija bio je rimski Lacio. Tamo nije blistao, pa se vratio na mesto useha u plavo-belu ekipu sa kojom je ispisivao i u drugom mandatu istorijske pobede.

Da finiš bude pod konac pobrnuo se Olimpijakos, kojem su zajedno Kovačević i Predrag Đorđević golovima protiv Verdera prvi put doneli prolaz u eliminacionu fazu Lige šampiona.

Kada se podvuče crta srpski golgeter je za sve klubove odigrao 488 zvaničnih mečeva i postigao 212 golova. Za najbolju selekciju Jugoslavije ima 59 utakmica i deset pogodaka.

Darko sa suprugom Danijelom ima troje dece, a sin Darko junior krenuo je stopama oca u mlađim kategorijama Olimpijakosa.

(Izvor: YouTube/GamerTin77)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter