0
Evrokupovi

FOTO: fcbarcelona.com

LUIS ENRIKE: Verovali smo do samog kraja

Objavljeno: 09.03.17 u 12:26

Trener fudbalera Barselone Luis Enrike rekao je da niko u timu nije prestajao da veruje u prolazak u narednu fazu Lige šampiona tokom senzacionalne pobede nad Pari Sen Žermenom u sredu uveče.

PSŽ je u prvoj utakmici osmine finala pobedio 4:0. Barselona je u sredu povela 3:0, a onda je Edinson Kavani postigao gol za goste u 62. minutu. Tu, medjutim, nije bio kraj, pošto je Barselona postizala golove i na kraju je Serhi Roberto doneo trijumf svom timu od 6:1 u poslednjim sekundama utakmice.

– Bačen sam na kolena. Hvala svima koji su verovali posle poraza od 4:0. Ova pobeda je posvećena njima, jer ovo nisu Harlem Globtrotersi, ovo je fudbal. Mislim da niko nije prestajao da veruje u prolaz. Tim je bio neverovatan posle njihovog gola, rekao je Enrike posle meča.

Barselona je postala prvi tim u istoriji Lige šampiona koji je nadoknadio zaostatak od 4:0.

– Sve smo rizikovali i isplatilo se. Ovakve završnice se dešavaju vrlo retko u fudbalu i ovog puta je bio red na nas. Ovakav podvig je dobar za sve i oduševljen sam što sam uživao u ovakvom trenutku. Ključ pobede bila je naša efikasnost. Šesti gol je postignut uz pomoć nade jednog navijača sa drugog kraja sveta, rekao je Enrike.

Vezni igrač Barselone Ivan Rakitić rekao je da mu je bilo teško da razume u čemu je učestvovao, a pobedu je opisao rečima „ludo“ i „nezaboravno“.

– Ne mogu da verujem! Bilo je stvarno nemoguće, ovo je ludo i neverovatno. U Parizu nam je bilo jako teško, mnogo ljudi je govorilo protiv nas, ali nam je reakcija bila posebna. Ovo je istorija. Želimo da nastavimo da idemo. Morali smo da verujemo. Teško je nadoknaditi 4:0, ali ovo je fudbal. Videli smo i u Superboulu šta je sve moguće u sportu. Bilo je ludo, rekao je hrvatski internacionalac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter