1
Domaći fudbal

STANISLAV KARASI ZA HOTSPORT: Srbija će sutra na dva sata biti podeljena, Zvezda mora igrati na pobedu! (VIDEO)

Objavljeno: 03.03.17 u 18:25

Na domaćem terenu nema kalkulacija, a tri boda mogu da budu kapitalna investicija za Crvenu zvezdu u borbi za titulu, zato očekujem veliku borbu – poručila je legenda kluba Stanislav Karasi.

Derbiji su rađali junake, navijači su uživali u komšijskom megdanu, a svaki sledeći okršaj je najvažniji i u subotu će Crvena zvezda i Partizan po 153. put na crtu. U ovim spektaklima je nastupao i Stanislav Karasi u dobu kada je sa crveno-belima delio lekcije ekipi iz Humske.

– Ukupan bilans je mnogo bolji i na strani je moje generacije, a pobede smo nizali kao na traci godinama zaredom. Bilo je lepo uživati na punim stadionima i derbi je nešto posebno što se pamti i prepričava godinama posle kraja karijere – kaže za HotSport, Stanislav Karasi.

 Jedan megdan je ostao urezan u sećanje?

– Partizan je bio dominantan u šampionatu, lider na tabeli sa serijom pobeda. Mnogi su nas unapred otpisali, a mi smo izašli na teren i pregazili rivala. Na kraju smo slavili – 4:2 i pokazali moć.

 Svakako da je svaki detalj bitan na tasu za konačan rasplet?

– Nema potrebe za ishitrenim potezom ili da se pod pritiskom sa tribina juri samo u napad. Bitna je želja, ali i jasan plan na koji način da se matira protivnik – jasan je Stanislav Karasi.

 Bodovna prednost domaćinu daje mogućnost da kalkuliše?

– To je besmisleno, a pogotovo na svom terenu znajući da ova tri boda Zvezdi mogu da donesu miran put do odbrane titule. Ulog je ogroman i ko bude više reskirao biće bliži pobedi.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

 Čiji aduti su jači u velikom okršaju, to jest ko bi mogao da reši dvoboj Crvene zvezde i Partizana?

– Svakako da se Zvezda uzda u Donalda, Kangu i ovog malog Boaćea. Ima energiju, brz je i može da bude prevaga. Na drugoj strani su Everton, Leonardo i razigrani Đurđević.

 Na kraju prognoza ishoda nije laka?

– Vladar na sredini može da bude u prednosti ili neki odbranjeni zicer. Videćemo na delu obračun koji na dva sata podeli Srbiju, ali svetkovina derbija je bila i biće – porucio je za HotSport, Stanislav Karasi.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter