0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MOCA VUKOTIĆ ZA HOTSPORT: Tabela, forma, rođendan i drugi ‘faktori’ ne igraju derbi (VIDEO)

Objavljeno: 03.03.17 u 18:40

Pozivu HotSporta da prokomentariše 153. ‘večiti’ derbi odazvao se i legendarni as Partizana i donedavni rekorder crno-belih, Momčilo Moca Vukotić.

Momčila Vukotića zatekli smo na treningu omladinske škole Partizana, gde već godinama ‘brusi’ nove ‘dijamante’ nadaleko poznate škole fudbala crno-belih.

Najvažnije pitanje takvoj veličini bilo je: ‘Kako ste, čika Moco?’, na šta je uvek vedri i legendarni as odgovorio:

– Ja sam penzioner, a po ceo dan sam sa ovim sjajnim klincima. Recite mi, kako da se uz njih ne osećam duplo mlađe? – istakao je Vukotić i sa tako malo reči sve rekao.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

intervju  Naravno, sledeća i glavna tema razgovora bila je predstojeća utakmica između Crvene zvezde i Partizana, koja će sutra ponovo podeliti Srbiju na dve strane i u kojoj će, nadamo se, uživati apsolutno svi ljubitelji fudbala.

– Kada igraju dve prvoplasirane ekipe, ne može da ne bude interesantan meč, a još kada je u pitanju derbi. Zvezda beži šest bodova, Partizan želi da taj zaostatak već sada smanji. Prednost je na strani crveno-belih, najviše jer se igra na Marakani. Ali, mislim da će moji crno-beli imati veliki motiv da smanje razliku i sa daleko većim optimizmom dočekaju plej-of.

HOTSPORT INTERVJU – NEMANJA MIHAJLOVIĆ: Šutirao bih penal, Donald ne ‘oseća’ derbi kao Srnić, Plavšić i ja (VIDEO)

intervju  Ima li i da li je ikada bilo favorita u ‘večitom’ derbiju?

– Obično nema, mada uvek jedna strana ima blagu prednost. Čak i u moje vreme, u doba stare Jugoslavije, trenutni plasman i forma nisu značili ništa. Tih 90 minuta je priča za sebe i tokom same utakmice igrači će pokazati od čega su satkani.

(Izvor: youtube / underPARTIZAN)

intervju  Gde vidite prednosti Partizana u odnosu na ‘večitog’ rivala, a gde nedostatke?

– Tu nijanse odlučuju, pojedinačni potez ili, jednostavno, ekipa koja uspe da nametne svoj ritam utakmice, a to je često veoma teško. Ne bih govorio o pojedinačnim linijama u timovima, jer će jako uticati i to ko će biti raspoloženiji na dan derbija. Želja ima veliki uticaj i ko uspe da nametne svoj način igre i to iskoristi – pobeđuje.

STANISLAV KARASI ZA HOTSPORT: Srbija će sutra na dva sata biti podeljena, Zvezda mora igrati na pobedu! (VIDEO)

intervju  Partizan ima Sašu Ilića, vašeg naslednika po pitanju rekorda, a Zvezda Nenada Milijaša. Hoće li meč odlučiti uticaj prekaljenih igrača ili bi moglo da se pojavi neko novo ime i novi junak ‘večitih’ derbija?

– Oni svojim iskustvom mogu da doprinesu ishodu meča, naravno. Ali uvek je neizvesno i nezahvalno prognozirati pred derbi ko bi mogao da reši meč. Ja sam pristalica tima, timskog duha, zajedništva i hemije među igračima. To je važno za ovakve utakmice, a iz toga će uvek neko da iskoči.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

intervju  Kako komentarišete to da Milorad Mažić ipak neće suditi derbi, već će on biti poveren Maju Vujoviću?

– To nije pitanje baš za mene i ja se time ne bih bavio. Sudijska organizacija je tako rešila. Mažić je naš najbolji sudija, to je fakat, a videćemo kako će posao obaviti Vujović. Sve ostalo ne bih komentarisao – kratko je izneo Vukotić.

[/stextbox]

intervju  Crvena zvezda će u subotu ujedno proslaviti 72. rođendan kluba. Na koji način bi to moglo da utiče na igrače i kako uopšte ti ‘sporedni faktori’ mogu da utiču na igrače tog dana?

– Iskreno da vam kažem, pred svaki derbi ja sam se osećao isto. Trema, ona pozitivna, posebno kada izađeš na teren na zagrevanje i osetiš huk navijača. Ali, čim sudija da znak za početak, sve se zaboravlja i igraš najbolje što umeš. Tako da ne mislim da bi njihov rođendan mogao da utiče na bilo koji način. ‘Večiti’ derbi je to – zaključio je razgovor za HOTSPORT legendarni Momčilo Moca Vukotić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter