0
Evropske lige

FOTO: Twitter, Irish Daily Star

DUŠAN TADIĆ PROTIV TEHNOLOGIJE U FUDBALU: To bi ubilo ritam utakmice, greške su oduvak sastavni deo fudbala

Objavljeno: 28.02.17 u 20:00

Uprkos tome što je njegov Sautempton u nedeljnom finalu oštećen za regularan pogodak, srpski reprezentativac nije izgubio poverenje u sudije.

Dušan Tadić smtra da tehnologiji nije mesto u fudbalu i da samo ljudski faktor treba da odlučuje o rezultatu na terenu. Ovu polemiku rasplamsala se nakon utakmice između Fejnorda i PSV-a gde je upravo tehnologija razrešila pitanje pobednika derbija, a verovatno i šampiona.

– Uvođenjem video tehnologije fudbal bi izgubio na brzini, to bi mu potpuno ubilo ritam. Greške su normalna stvar, samo bole kada ih osetiš na svojoj koži. Sudije bi trebalo što bolje da se skoncentrišu, a na nama je da im verujemo – izjavio je Tadić.

Na ovu temu imao je šta da kaže i legendarni igrač „svetaca“ Met le Tisije, koji je vrlo ogorčen zbog greške arbitara u finalu protiv „crvenih đavola“, na štetu Sautemptona.

– Istorija nas uči da greške uvek idu u korist velikih klubova. Iskreno, mislim da Mančesteru nikada ne bi bio dosuđen ofsajd u ovakvoj situaciji – rekao je Le Tisije.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter