0
Fudbal

VREMEPLOV: ’S kim igra Partizan?’- Ovako je Anćelotijev ’džoker’ Darko pokorio ’Đuzepe Meacu’(VIDEO)

Objavljeno: 27.02.17 u 00:12

Verujem da je velika većina posetilaca ovog teksta barem jednom u životu pogledala film „Munje“.  Svi koji su to uradili bar jednom, su iz prvog dela naslova zaključili kojom utakmicom ćemo se večeras baviti.

Poslednja decenija 20. veka za italijanski fudbal predstavlja renesansu ove magične igre. Svi mi koji smo imali prilike da odrastamo uz utakmice Serije A u periodu s kraja devedesetih i početka novog milenijuma možemo se smatrati pravim srećnicima, jer ono je stvarno bila neka druga dimenzija u odnosu na ovo što danas gledamo.

I dan danas „Kalčo“ ima onaj svoj poseban šmek, koji ga razlikuje od svih ostalih liga na „Starom kontinentu“ ali naravno sve je to daleko u odnosu na pomenuti period kada su klubovi sa „čizme“ bili strah i trepet za ostatak Evrope.

U tom periodu svako kolo Serije A nosilo je pregršt derbija, ne samo na papiru kao što je to danas slučaj već su do bile fudbalske fešte u svakom smislu te reči. Tu se svako uvek izdvaja „Derbi d Italija“, duel između Juventusa i Intera, a mi ćemo se u ovom tekstu orjentisati na onaj s proleća 2000. godine.

Tu aprilsku noć na „Đuzepe Meaci“ obeležio je jedan Srbin, a bio je to Darko Kovačević, srušivši najljućeg rivala sa dva pogotka. Krajnji rezultat meča bio je 2:1 u korist „stare dame“.

Ovu utakmicu su mnogi zapamtili i po kultnoj seni iz filma „ Munje“, gde se Raja trese čekajući dvojku na Juve dok mu se u kući odvija žurka, a Pop ulazi i izgovara onu čuvenu „ S kim igra Partizan?.“

Izvor:Youtube/Lako do znanja

Darko, kojeg  svi pamtimo kao „džokera“ Karla Anćelotija sa klupe, tu utakmicu je počeo u startnih 11 u napadačkom triju sa ikonom „stare dame“ Aleksom Del Pierom i Pipom Inzagijem i takvoj dvojici velikana preoteo glavnu ulogu pred milanskom publikom.

Prvo poluvreme je uprkos velikom broju šansi sa obe strane završeno bez golova, a u drugom je počeo Kovačevićev šou. Igrao je 55. minut kada je Antonio Konte uspeo da prosledi loptu do Inzagija a ovaj je lepo odložio za Darka, koji ju je majstorki „bocnuo“ preko istrčalog Perucija za delirijum među „bjankonerima“.

Tempo utakmice se nije stišavao, a naš napadač je i pre i posle postignutog gola imao par šansi da zatrese mrežu protivnika. To mu je po drugi put pošlo za rukom u 79. minutu kada je iskoristio odličan centaršu Đanluke Pesota i loše izletanje golmana Intera, glavom zatresavši mrežu za 0:2.

Izvor:Youtube/Gobbo Maltese

Ipak da „stara dama“ ne dočeka mirno kraj utakice postarao se Klarens Sedorf koji je u 85. minutu uspeo da smanji prednost Juventusa, ali to je bilo dovoljno samo za Rajinu strepnju u finišu utakmice, pošto je rezultat do poslednjeg sudijskog zvižduka nije promenjen.

Ovo je sasvim sigurno bila njbolja partija Darka Kovačevića u dresu torinskog kluba, kojom je za sva vremena obezbedio mesto u srcima navijača Juvea, priredivši im to veče veliku radost.

Ipak ispostavilo se da crno-belima ovo nije bilo dovoljno za titulu, pošto su sezonu završili kao drugi, sa bodom manje od rimskog Lacija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter