0
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

POKRENUTA ISTRAGA: Zbog pite moraće na sud

Objavljeno: 21.02.17 u 18:43

Britanska državna Komisija za kladjenje istražuje da li je rezervni golman petoligaša Satona Vejn Šo prekrišio pravila o kladjenju, nakon što je tokom utakmice sa Arsenalom pojeo pitu, preneli su danas britanski mediji.

Saton je sinoć na svom terenu izgubio od Arsenala sa 0:2, a korpulentni Šo je snimljen kako za vreme drugog poluvremena jede pitu. Pre utakmice jedna kladionica ponudila je kvotu 8-1 da će Šo pojesti pitu uživo u programu.

Šo je to učinio u 83. minutu utakmice dok je stajao pored klupe za rezervne igrače.

On je priznao da je pre utakmice znao da postoji takva ponuda u kladionici, ali je rekao da je to uradio iz šale.

Komisija za kladjenje je pokrenula istragu, a i Fudbalski savez Engleske (FA) razmatra mere.

– Integritet u sportu nije šala i pokrenuli smo istragu kako bismo utvrdili šta se tačno dogodilo – rekao je direktor Komisije Ričard Votson.

Šo je rekao da je pre utakmice znao za kvotu.

– Par momaka mi je pre utakmice pitalo o kvoti 8-1 za pitu. Rekao sam da ne znam, ali da nisam ništa jeo ceo dan i da bih možda mogao kasnije nešto da pojedem. Posle toga sam video kvotu i hteo da se malo našalim. Obavili smo sve izmene, a i gubili smo 0:2. Otišao sam u kuhinju u poluvremenu, spremili su mi pitu sa mesom i krompirom – rekao je Šo za Independet.

– Mislim da je par ljudi uplatilo, ali nama iz Saton junajteda nije dozvoljeno da se kladimo. Mislim da su neki prijatelji i par navijača uplatili novac, ali to je bila samo šala. Nadam se da će me čekati pita i pinta u lokalnom pabu kada se vratim – rekao je Šo.

Trener Satona Pol Dosvel rekao je da nije zadovoljan što je jedan od njegovih igrača bacio u senku ekipu.

Vejn je postao svetska super zvezda jer ima 130 kilograma. On je na osnovu toga želeo dodatnu pažnju medija. Mislim da nas to nije prikazalo u najboljem svetlu – rekao je Dosvel.

Fudbalski savez Engleske zabranjuje igračima da se klade na utakmice u bilo kojem obliku i da daju informacije koje bi mogle da pomognu kladjenje.

Britanski mediji naveli su da nema indicija da je Šo zaradio novac, ali da je moguće da je kladionica isplatila petocifreni iznos na opkladu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter