8
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

EVERTON SE OTVORIO: Ceo meč sam slušao majmunske krike, a to svaki dan čujem na ulici! (FOTO)

Objavljeno: 21.02.17 u 13:11

Već treći dan glavna tema u srpskoj, ali i evropskoj sportskoj javnosti su rasistički povici navijača Rada prema Partizanovom vezisti Evertonu Luizu.

Cela priča munjevito je stigla i do Engleza, koji itekako prate svaki oblik rasizma, te su iz poznatog medija ‘Dejli mejl’ došli do Evertona, koji im je objasnio šta se desilo na Banjici.

– Navijači su mi kricima poručivali da sam majmun, imitirajući životinju tokom cele utakmice. Još jače bi ih čuo kad bih se približio i to me razljutilo. Ali i pored svega sam nastavio da igram i da predstavljam moj tim. Najgori od svega su bili protivnički igrači, koji su profesionalci kao ja, ali nisu učinili ništa, nisu zamolili navijače da prestanu, čak su me na kraju fizički napali. To mi je najteže palo i zato nisam još u stanju da im oprostim – rekao je Everton.

Uz podršku je uvek sve mnogo lakše.

– Bolje se osečam sada, jer mi stalno stiže podrška navijača Partizana, prijatelja, ljudi sa svih strana sveta, koji su od početka na mojoj strani. I posebno od moje porodice. Moram da zaboravim taj dan i krenem napred. Pamtiću iz cele ove epizode samo dobre stvari – istakao je Everton.

‘ČIŠĆENJE’ PRED DERBI: Partizan značajno oslabljen protiv Borca!

Navijači Partizana uplašili su se da bi zbog ovog incidenta Everton mogao da napusti klub i Srbiju, ali je on odrično odgovorio.

– Nisam o tome ni pomišljao. Moram da im pokažem da sam jači od njih. Ne možemo samo da se okrenemo i da pobegnemo. Uvek ću se boriti protiv takvih ljudi. Moram i mojoj deci da pokažem da budu jaka i da budu svesna da takve stvari mogu da im se dogode, ali želim da sprečim da i ona pate zbog ovakvih događaja – dodao je Everton.

Evertonova supruga je otkrila da ovo nije prvi put da je njen suprug na meti rasističkih povika.

– To se desilo nekoliko puta, ne samo na terenu, nego i u supermarketu, restoranu i na drugim mestima – izjavila je Evertonova supruga Luana.

0
0

8 Komentara

  1. Drzava pod hitno da donese vrlo ostar zakon za ovakve uzasne necivilizacijske postupke. Mene su veoma razocarali igraci Rada koji su momka napali sto je idiotima samo pokazao na grb Partizana. Nije tacno da im je pokazao prst, to je u svemu najveca podmetacina smisljena radi toboznje odbrane i pravljenja alibija. Inace, navijaci Rada su poznati po skandalima,ubijstvima i krvavim obracunima. Momci su kabadahije iz kraja,huligani koji na utakmicama narocito kao masa izazivaju ovakve scene. Secate se ubijstava navijaca Vozdovca.?… Zalosno je da se ovde i po ostalim portalima vec ispredaju teorije lazi da bi Zvezdin duboki lobi imao razlog da oslabi PFC za Derbi kao protiv Vojvodine kad je g…r sudija dao karton Djurdjevicu ocigledno namerno bez ikakvog razloga samo da ne igra u NS. Tu su nam tako oduzeli dva vazna boda.Da ne pominjem ostale oblike pomaganja gancijima protiv Partizana.
    FSS treba ostro kazniti organizatore, igrace Rada,posebno Marasa koji me razocarao. Taj je zatvorio vrata Partizana za sebe zauvek. Necu da verujem da je Drina bio u tome a ni Pajovic. Ocekujem da stadion Rada bude suspendovan min.na tri do cetiri meca a igraci saucesnici takodje sa toliko meceva. Policija da pronadje „majmune“ i dovede ih pred lice pravde i prevaspitavanje i pokajanje u tisini cetiri zida. Samo tako moze da se stane u kraj ludilu. A onu funkcionerku Rada suspendovati najmanje dve godine za sirenje rasizma i netolerancije. Fkp treba snazno da zastiti svoje igrace,posebno strance jer je njima u ovakvim situacijama najteze. Svaka cast igracima Partizana, zastitili su i pruzili zastitu svom drugaru. Zato vas od danas jos vise volimo.
    Navijaci PFC da masovno dodju na mec protiv Borca i pruze podrsku Eviju i demonstriraju svoju privrzenost klubu i borbi protiv fasizma kod nas.

    0
    0
    Odgovori
    • I Zvezdu kazniti…a onda i njene kosarkase…pucate vise po svim savovima…evo i dokaza. Pokazao je srednji prst sto mu mozda i ne zameram za one seljacke uzvike…ali i Zvezda je kriva,samo ne znam sto i treba je izbaciti!!!!

      0
      0
      Odgovori
  2. Ti prvi trujes Srbiju sa tom pricom o „ganizaciji“. Ako hoces da se boris protiv rasizma uradi to iskreno i realno, a ne da pod tim izgovorom vredjas ljude koji navijaju za Zvezdu. Rasisticki krici su za svaku osudu i ako ima osnova i krivicno gonjenje, a opet stoji cinjenica da je Everton prvi igrac koji je na taj nacin vredjan, a bilo je mnogo igraca svih boja koze i u Partizanu i u Zvezdi. Srbija nije rasisticka zemlja.

    0
    0
    Odgovori
  3. Sve krivce pohapsiti , narocito u sudski proces uvrstiti slucaj Radovanovic. Oduzeti ukradene titule i zna se beton liga.Stadion vratiti ministarstvu odbrane da imaju gde da napasaju konje.Zbog pokusaja ubistva u Nisu zabraniti partizanu da igra pred publikom. Navijacai Rada su rasisti ali grobari godinama od njihove ruke strada nevuna srpska dusa, kada nemaju rakete biju bakljama.Sto se trovanja tice pre i posle jela treba ruke prati.

    0
    0
    Odgovori
  4. Neko od supružnika debelo laže ali to i ne čudi jer on igra u takvom klubu,gde je gotovo svaka izjava,saopštenje ili analiza nečega,laž.On je prvo pričao da nikad nije imao problema do sada u Srbiji a ona lupeta da su ih vređali čak i u supermarketima,što je prosto neverovatno i nemoguće.Čak i na ulici je vrlo teško da neko urliče i ispušta majmunske krike jer bi to govorilo o njemu koliki je retard.On je poznat i kao vrlo problematičan na terenu,gde je spreman na sve vrste provokacija,što smo videli i u derbiju kad je slučajno postigao gol i otišao da slavi kao da mu je doneo 33 bodova.Naravno da ne odobravam što su ga vređali na taj način jer tome nema mesta na stadionima i u sportu uopšte ali momak je običan provokator.

    0
    0
    Odgovori
  5. STOP „GANIZACIJI, TROVANJU I RASIZMU SRBIJE !!! SRBIJO USTANI, BORI SE, POBEDI, IZABERI PRAVI PUT, ZA SPAS, ZA NAS, ZA NASU DECU, ZA NAS NAROD..!!! ZIVEO PARTIZAN I MAJKA SRBIJA !!!
    Poruka nadleznima;
    1-Pod hitno pronaci odgovorna lica za trovanje ‘SAMO’ kosarkasa KKP na KRK
    2-Pod hitno kazniti uzrocnike i vinovnike sramnog cina RASIZMA
    3-Osuditi i sto pre procesuirati ‘osobu’ i glavnog krivca za veliku proneveru novca s’KiM i osumnjicenog za ubistvo premijera, za podela u Srp. narodu, ON je iskljucivi krivac za to (posto odavno DV nema, a jos gore je sve), ON pravi sebi pojas za spasavanje i ZIVI STIT od neukih i izrentiranih tj. placenika u takozvanoj ulozi ‘navijaca’, a samo sa jednim ciljem, da ON OSTANE NA SLOBODI I DA ISPUNI ZAHTEVE NALOGODAVACA ZA UNISTENJE SRBIJE !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter