4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RAD IMA SVOJU VERZIJU: Everton je psovao Srbe i Nikolu Drinčića, hvatao se za međunožje! (VIDEO)

Objavljeno: 20.02.17 u 14:06

Dok Partizan ima jednu, Rad ima sasvim drugu verziju, kojom ne opravdava rasizam na svom stadionu, ali optužuje Evertona za provociranje i bezobrazluk.

Partizan je u svom nedavnom saopštenju izneo svoje viđenje situacije na Banjici u kojoj je osudio deo navijača Rada zbog rasizma, da bi se sada oglasili i ‘građevinari’, ali sa nešto drugačijom verzijom.

NISU ŽELELI DA PREĆUTE: Partizan se zvanično oglasio povodom rasizma na Banjici!

Rad je optužio Evertona za provociranje i vređanje Srba i Nikole Drinčića, inače bivšeg igrača Partizana, kao i za pokazivanje međunožja i srednjeg prsta prema navijačima.

Takođe, zapitali su se na Banjici, kako to da je samo Everton bio meta rasističkih povika, a ne Leonardo ili Tavamba, druga dva stranca u Partizanu.

SKANDAL NA BANJICI GLASNO ODJEKNUO: Slika uplakanog Evertona obišla svet, Srbija ponovo predstavljena u negativnom svetlu! (FOTO)

Saopštenje prenosimo u celosti, bez izmena:

– Prolećni deo prvenstva je počeo praznikom fudbala na Banjici.

FK Rad, iako u nezavidnom položaju na tabeli, unapred se radovao okršaju sa Partizanom i pripremao za sve velike izazove. Igrači za one na terenu, a uprava za domaćinski prijem gostiju iz Humske i bezbednost navijača na tribinama. Spoznajom da je okršaj dva stara sportska rivala iziskivao i posebne, pojačane mere bezbednosti, tako smo se i organizovali. Stručni štab je sav adrenalin igrača usmerio ka pozitivnom, časti i bojama kluba.

Već na poluvremenu je Nikola Drinčić u svlačionici upozorio na nekorektno ponašanje igrača Partizana, Evertona Luiza, koji ga je pri svakom duelu na terenu provocirao, a u nekoliko navrata psovao i majku.

Provokacije Partizanovog igrača su išle i u pravcu Radovih navijača, hvatanjem za međunožje, nakon čega su pojedinci neprimereno uzvratili. Čim se to čulo, oficijelni spiker utakmice je reagovao i pozvao sve na stadionu na fer i korektno navijanje.

Nakon obraćanja spikera, grupica je prestala sa neprimerenim gestovima, a kada se utakmica završila, usledila je nova provokacija i ponovo bezobrazluk Partizanovog igrača. Evertonu kao da nije bilo dovoljno provociranja na terenu, umesto da ode do svojih navijača i sa njima podeli radost, on odlazi do tribine navijača Rada i pokazuje im srednji prst podignut u vis.

(Izvor: youtube / Fudbalski klub Rad)

Samo zahvaljujući prisebnosti igrača Rada i većeg dela publike, sprečen je izgred. Sudija Srđan Jovanović je video odlazak Evertona do protivničkih navijača i dao mu žuti karton, a da je video i njegov gest, sigurno bi zaradio i crveni.

I nakon svega, medijsko drvlje i kamenje na ekipu sa Banjice. Everton je već jednom kažnjavan za sličan incident na utakmici Zvezda – Partizan. O njegovoj ‘lojalnosti’ i principu, govori i činjenica da je, nakon smirivanja strasti, na engleskom jeziku opsovao sve Srbe i time ponovo digao tenzije.

Uprava Rada osuđuje pojedince koji su naseli na provokacije Evertona i odgovorili mu na neprimeren način, a isto tako protestvujemo protiv medijske hajke na klub i igrače Rada, koji samo nisu hteli da dozvole da ih niko u svojoj kući vređa i ponižava na nesportski način.

Da je ova neviđena medijska hajka na Fudbalski klub Rad neosnovana, govori i činjenica da nijednom drugom igraču Partizana nije upućen nijedan uvredljiv gest ili skandiranje, iako među njima ima još pripadnika drugih rasa i nacionalnosti, kao što su Leonardo, Tavamba itd.

Uprava FK Rad.

0
0

4 Komentara

  1. Lazovcine !!! kako je Everton mogao da ga psuje kad zna samo Portugalski a inace Radovci su poznati kao rasisti sto su vise puta pokazali protiv Novog Pazara ( Oviom ne branim Pazxarce koji su isto ) Treba FSS zestoko da kazni i navijace i upravu koji nijednim gestom nisu osudili rasizam

    0
    0
    Odgovori
  2. Tačno je ,on jako dobro zna ko je u Radu Srbin,pa je možda time uvredio na nacionalnoj osnovi one koji se osećaju na Crnogorce pa su se s pravom obratili saopštenjem. Inače njemu je hobi da se hvata za međunožje,pa verovatno tamo nešto i ima, jer se na terenu ne plaši duela, a ovi iskompleksirani , nisu mogli to da podnesu jer izgleda da oni tu baš nisu najjači.Jedino mi nije jasno,od kud mu toliko vremena ,da sve izvređa i pronađe Srbe kad je preorao teren, a i na kom jeziku?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter