2
Domaći fudbal

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

VREMEPLOV: Jedno od najbrojnijih gostovanja Grobara u Zagrebu i pobeda nad Dinamom od 3:2 (VIDEO)

Objavljeno: 19.02.17 u 00:10

Za svakog od njih koji su tog dana bili na ‘Maksimiru’, ovo je dragoceno iskustvo.
Partizan je 1986. godine u jednoj od najzanimljivijih utakmica prošlog veka slavio u Zagrebu.

Prvenstvo Jugoslavije su tada činile najjače ekipe naše nekadašnje zemlje, a jedne od dve najbolje su svakako bili Partizan i Dinamo Zagreb. Ovaj duel se igrao u Hrvatskoj, a toliko se navijača Partizana uputilo ka ‘Maksimiru’ da se mogao steći utisak da Grobari putuju do nekog grada koji nije toliko udaljen.

Vrela atmosfera se sa tribina preselila na ‘travnati tepih’, igralo se žustro i onako kako se fudbal ne igra danas, sa nekom specijalnom dozom znanja koje se graniči sa umetnošću.

Gosti iz prestonice su poveli preko Zvonka Varge u 28. minutu, a onda je delilac pravde dvaput pokazao na kreč, te je sa 11 metara Dinamo Zagreb postigao dva gola i preokrenuo. Razočarani navijači crno-belih, najviše u sudiju, nisu imali preterano velika očekivanja od nastavka – ali nada poslednja umire.

Ponovo je zablistao Varga, heroj Grobara koji je poravnao na 2:2 i najavio uzbudljiv finiš. E, nakon toga sledi momenat za pamćenje, nezaboravan prodor Gorana Bogdanovića koji je matirao Zagrepčane i odneo u Beograd sva tri boda.

Na kraju te sezone, Partizan je bio prvi, ispred Crvene zvezde, dok je Dinamo zauzeo šestu poziciju.

(Izvor: YouTube/Nehemiah PFC)

0
0

2 Komentara

  1. Каква прелијепа утакмица. Каква игра и брзина. Камо среће да смо такви и данас. Напред Партизан!

    0
    0
    Odgovori
  2. bio na utakmici, koje gostovanje. našu veliku zastavu sa Banovog brda su odneli vozom, a mi sutradan kolima. jurnjava je bila po celom zagrebu i pre i posle utakmice. nisu mogli da izdrže da ih partizan dobije usred zagreba. ceo stadion je bio protiv nas. koje gostoprimstvo, koja mržnja!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter