Ivica Iliev obratio se putem sajta Partizana zvanično povodom raskida ugovora sa bugarskim napadačem Valerijem Božinovim.

Povezane vesti

Partizan je danas zvanično raskinuo ugovor sa Valerijem Božinovim, koji je postao slobodan igrač i rasteretio je budžet kluba, pošto je zarađivao oko 240.000 evra godišnje.

DEFINITIVAN KRAJ: Dva odlaska iz Partizana, jedan će podeliti mišljenja Grobara! (VIDEO)

Stoga mu je sportski direktor crno-belih Ivica Iliev veoma zahvalan.

– Prvo, želim u svoje lično ime, ali i celog kluba i navijača, da mu se zahvalim na saradnji. On je igrač kojeg ja možda i najbolje poznajem, pre nekoliko godina bio sam u suparnik na terenu. Kada je dolazio bio sam izričit u stavu – da je on bio 50 posto onog igrača kojeg poznajem, da bi bio najbolji napadač kod nas, ali i regionu – rekao je Iliev.

MARKO NIKOLIĆ: Šablonske izjave padaju u vodu, jer će neki za dve nedelje da se hvataju za glavu (VIDEO)

Valeri Božinov će u narednom periodu i dalje trenirati sa ekipom Partizana, dok ne pronađe novu sredinu u kojoj će nastaviti karijeru.

– Sa igračke strane, on je statistički dao Partizanu dosta, postizao je golove, pokazao je u nekim momentima raskoš svog talenta. Na žalost, zbog prebukiranosti postojećeg kadra, ali i činjenice da je klub već u januaru odlučio da pravi priču koja će biti aktuelna i na leto, u razgovoru sa Božom videli smo da je ovo najbolji put za sve nas. Sam podatak da se oprostio od svega onoga što mu se dugovalo, a govorimo o jednom strancu, to izaziva veliko poštovanje.

– Pokazatelj da to nisu samo puke reči, jer je oprostio ono što mnogi ranije nisu. Shvatio je finansijsku situaciju u kojoj se nalazimo i svestan da nije u prvom planu, pa je ovako bilo najbolje. Srećan sam jer je tako veliko ime bilo u Partizanu i njemu su sva vrata uvek otvorena – zaključio je Ivica Iliev.