0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

HAVIJER KLEMENTE: Srbe plasmana na EURO košta to što su Srbi!

Objavljeno: 08.02.17 u 19:40

Prvi stranac na klupi reprezentacije Srbije, govorio je o uzrocima koji su našu rerezentaciju koštali plasmana na Evropsko prventvo pod njegovim vođstvom.

Prrošlo je već gotovo sedamnaest dugih godina, otkako je naša reprezentacija, tada pod imenom Jugoslavija, uspela poslednji pot da se plasira na kontinentalni šampionat. Nakon toga usledio je niz bezuspešnih pokušaja, iako smo uvek imali odlične time sastavljene od velikih imena evropskog fudbala.

Španski trener Havijer Klemente, koji je bio prvi selekor samostalne Srbije, osvrnuo se na svoju neuspešnu epizodu sa našim naconalnim timom pojasnivši svima šta je ono što nedostaje srpskoj reprezentaciji za uspeh.

On je priznao da je u ekipi imao velike igrače, ali i pored toga nešto i dalje nije štimalo.

-Bila je to prva reprezentacija posle razdvajanja Srbije i Crne Gore. Imao sam odličnu ekipu, punu vrhunskih igrača ali postojao je jedan problem, bila je srpska. rekao je Klemente a zatim i pojasnio šta je time hteo da kaže.

-Srbi su dobri kada igraju sa velikim rivalima, ali male preziru. Iz te grupe dalje su prošli Portugal i Poljska, a mi nismo izgubili ni od jednih ni od drugih, već smo bodove ostavili protiv Kazahstana. Ali Srbi vam kažu: ‘Kako da igramo protiv ovih, mnogo su loši?’ Igrali smo dobro, od jakih nismo gubili, dobili smo Finsku, izgubili doduše od Belgije, ali istina je da smo ispali od Kazahstana. To su Srbi.- dodao je španski stručnjak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter