1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

MUSLIN: Potrebno nam je još okupljanja, pokazali smo nivo

Objavljeno: 01.02.17 u 13:32

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da su se dobro pokazali igrači iz domaće lige koji su nastupali za državni tim protiv SAD i da je potrebno još takvih okupljanja kako bi napredovali i kako bi se videlo ko može biti potencijalni igrač za A tim.

– Igrači iz naše lige su se pokazali dobro, ne samo zbog rezultata, koji je mogao da bude i drugačiji. Važno je da su ti igrači videli visoki nivo, za njih imam samo reči hvale. Najvažnije je da steknu iskustvo kako bi došli do A tima, a ja im čestitam na ponašanju, disciplini i zalaganju, rekao je Muslin na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz domaće Super lige, odigrala je u nedelju uveče bez golova protiv selekcije SAD u San Dijegu.

Selektor je rekao da još ne može da kaže koji od tih igrača će konkurisati za A tim.

Igrač može da napreduje samo dobrim treningom i kvalitetnim utakmicama koje igra svake nedelje. Naša liga nije jaka i ne igraju se kvalitetne utakmice svake nedelje. Ali, mi nemamo drugog izbora od ovih igrača iz Super lige, oni su perspektiva. Takodje tu je i činjenica da klubovi ne igraju u evropskim takmičenjima, to nije ništa novo. Svi sadašnji A reprezentativci su to postali kada su otišli u inostranstvo. Jedini način da domaći igrači napreduju su ovakve utakmice, naveo je Muslin.

Dodao je da je u timu u nedelju bilo igrača koji su prebacili očekivanja, ali nije želeo da govori o imenima.

– Trebaju nam ovakva okupljanja, svim klubovima ćemo poslati plan rada, kako smo radili i potrebna nam je saradnja. Želimo i sa trenerima da razmenimo iskustva, a pokušaćemo uz odobrenja klubova na proleće da se okupimo još jednom ili dva puta. U San Dijegu se video napredak, a radili smo zajedno samo pet dana, rekao je on.

Upitan o transferima srpskih reprezentativaca u januarskom prelaznom roku, Muslin je rekao da je najvažnije da oni igraju u svojim klubovima.

Branislav Ivanović me je dva dana pre potpisa obavestio da prelazi u Zenit. Ako će igrati to je dobro za njega i za reprezentaciju. Luka Milivojević je iz Olimpijakosa prešao u Englesku (Kristal Palas) i to je jača liga, a Lazar Marković je odigrao dve utakmice za Hal, rekao je on.

Na pitanje šta misli o predlozima da se osnuje prvenstvo B klubova, Muslin je rekao da ne bi imao ništa protiv, ali da mora da se nadje najbolji sistem izmedju finansija i sporta, pošto klubovi moraju da misle na finansije.

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Goran Bunjevčević rekao je da od turneje u SAD ima mnogo koristi i da se planiraju slične utakmice. Kako je rekao, pregovara se sa Česima i Katarom i nije nemoguće da se neka od tih utakmica igra na domaćem terenu, ali da FSS mora da gleda i to koliko bi novca zaradio na gostovanju.

On je dodao da se sa čelnicima američkog saveza razgovaralo pre svega o edukaciji i stvarima vezanim za struku i da će se uglavnom na tome bazirati saradnja.

Naveo je da FSS planira strategiju centra za edukaciju, koji bi predvodio profesor Aleksandar Janković i da će biti održani razni kursevi za trenere i menadežere.

– Biće kurseva jer su naši treneri godinama unazad i decenijama bili maknuti u stranu, treneri su bili pomoćno osoblje u klubovima i to je jedan od razloga zbog kojeg nemamo rezultate, dodao je on.

Bunjevčević je rekao da je u velikoj pripremi izbor za selektora mlađih selekcija, posle odlazaka Ilije Stolice u Voždovac i Nenada Lalatovića u Čukarički.

– Pregovaramo sa potencijalnim kandidatima i što pre ćemo izaći sa predlogom. Važno je da selektor mlade reprezentacije bude u dobrim odnosima sa selektorom A tima, kao što je to bio Tomislav Sivić. Teško je odlučiti, da li da to bude iskusan ili mlad stručnjak. On mora da radi u skladu sa vizijom sportskog sektora Saveza. Mnogo je poziva, svi imaju svoje kandidate, rekao je Bunjevčević.

0
0

1 Komentara

  1. Selektore Srbije Muslinu moju podrsku imas nadam se i vecine navijaca koji prate Srbiju al da bi bila bolja Super liga Srbije mora da ima jakog sponzora i da svi timovi koji su u njoj budu privatni klubovi sto se tice glavnog sponzora taj ne smije da bude ni u jednom klubu kada postane glavni sponzor Super lige Srbije inace selektore Srbije imas Milosa Veljkovica u Verderu iz Bremena dobro bi bilo da ga pozoves u reprenztaciju Srbije

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter