2
Domaći fudbal

Dzevad Prekazi Beograd, januar 2015. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT).

HUMANITARNI TIKET – DŽEVAD PREKAZI: Zbog ljubavi prema Partizanu odbio sam Zvezdu (FOTO)

Objavljeno: 28.01.17 u 11:20

Imao sam poziv Džajića, ali sam otišao u Hajduk, a moja druga kuća je Galatasaraj – kaže trener omladinaca crno-belih.

U dva kluba, Partizanu i Galatasaraju, Dževad Prekazi je bio istinska ‘zvezda’ kao fudbaler, a za crno-beli dres je posebno vezan i tim bojama se vratio letos, kao trener omladinskog tima.

Za HOTSPORT popularni ‘Preki’ otkriva i neke manje poznate detalje iz uspešne karijere fudbalera, koja je trajala više od dve decenije.

– Kao klinac sam iz Kosovske Mitrovice došao u Partizan, a tada je konkurencija bila mnogo jaka. Uspeo sam radom da budem deo tima sa dosta starijim od sebe, ali sam naučio da osvajam trofeje i svaki mi je drag – kaze Prekazi.

intervju  Posle osam godina provedenih u Humskoj usledio je odlazak u Split.

– Imao sam poziv Dragana Džajića, ali zbog velike ljubavi prema Partizanu, koji mi je mnogo dao nisam otišao u Zvezdu. Izabrao sam Hajduk, koji je u staroj Jugoslaviji bio veliki klub.

intervju  Deo uspešne karijere obeležen je sa Galatasarajem.

– Stigli smo do polufinala Kupa šampiona i onda nas je eliminisala moćna Steaua, a posle su postali prvaci Evrope. Davao sam golove, igrao odlićno, osvajali smo trofeje… Proglašen sam za najboljeg stranca u istoriji kluba i kada odem u posetu uvek me navijači dočekaju ovacijama.

Dzevad Prekazi Beograd,   januar 2015. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT).
Dzevad Prekazi Beograd, januar 2015. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT).

intervju  Na trenerskom koloseku posle dugogodišnjeg uspešnog rada u OFK Beogradu usledio je povratak u svoj klub.

– Preporučili su me rezultati rada na Karaburmi, a posle prvog razgovora sa Ilievim odlučio sam se za ovu misiju, mada sam imao poziv da budem selektor generacije 99, koju poznajem u dušu. Volim da radim svaki dan i stvaram nove asove.

intervju  Izbrusio je Prekazi za kratko vreme nove bisere Partizana.

Strahinja Bošnjak i Đorđe Jovanović su u najboljem timu. Vanserijski talenti, koje sam naučio da budu pobednici, ali polako dolaze i drugi na čelu sa Vujanićem. Deca Partizana su zlato kluba, koji je i po ovom segmentu iza Ajaksa u Evropi – rekao je na kraju Dževad Prekazi.

HUMANOST NA DELU

Dževad Prekazi je na kraju intervjua napravio humanitarni tiket u saradnji sa našim sponzorom kladionicom MaxBet. Ako tiket prođe, legendarni as i kladionica MaxBet će dobitak darovati Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici.

Evo tiketa koji je u MaxBet kladionici odigrao Dževad Prekazi:

Dževad Prekazi humanitarni tiket

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter