0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SLAVOLJUB MUSLIN: Utakmica u San Dijegu od velikog značaja za srpski fudbal (FOTO)

Objavljeno: 26.01.17 u 13:41

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da je predstojeća prijateljska utakmica protiv SAD u San Dijegu značajna za srpski fudbal i igrače iz domaćeg prvenstva.
– Čeka nas značajna provera za ove mlade igrače, kojima je iskustvo neophodno za napredak u karijerama. Mislim da je to od presudnog značaja za naš, srpski fudbal, za njegovu budućnost i iskorak u dobrom pravcu. To i radimo zbog srpskog fudbala, zbog naše lige i naših igrača, koji još nisu zakoračili na najviši stepenik. Naša je obaveza da brinemo ne samo o ‘A’ timu, koji je, svakako, prioritet, nego i o budućnosti fudbala na ovim prostorima, rekao je Muslin za sajt FSS.

Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz domaće Superlige, otputovala je danas u SAD, gde će 29. januara odigrati prijateljsku utakmicu u San Dijegu protiv domaćeg tima. Krajem septembra prošle godine ekipa Srbije sastavljena od igrača iz domaćeg prvenstva izgubila je od Katara sa 0:3.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Imali smo lošu epizodu u Kataru, ali i to je deo ove misije. Sad nudimo šansu mladim fudbalerima iz srpske lige da osete međunarodnu scenu i steknu vredno iskustvo, koje će im pomoći da budu bolji i uspešniji. Od njih zahtevam red, rad i disciplinu, sve ono što je preduslov za uspeh i u životu i u fudbalu, naveo je Muslin.

On je dodao da su srpski igrači bili prepoznatljivi u radjanju američkog fudbala.

– Filmska priča, holivudska, baš onakva kakva i priliči toj velikoj zemlji. Sećam se fudbalske revolucije iz sedamdesetih godina prošlog veka, kada su došli Pele, Kinalja, Bleki, Best, kada je u Njujorku rodjen zvezdani Kosmos. Taj eksperiment, naizgled, nije uspeo, fudbal se skoro ugasio sve do 1994. godine, kada je Amerika organizovala Svetsko prvenstvo, naveo je Muslin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter