0
Domaći fudbal

VREMEPLOV: Het-trik Janjanina ‘sa klupe’ za pad Benfike posle dva gola zaostatka (VIDEO)

Objavljeno: 24.01.17 u 00:10

Tog 19. septembra gosti iz Lisabona su na odmoru imali kapital koji su ispustili u nastavku pred crveno-belom furijom.

Nema odustajanja, nema predaje, ni pored dva gola minusa koja su igrači Crvene zvezde uspeli u šesnestini finala Kupa šampiona da izbrišu za poluvreme i pobede Benfiku – 3:2 (0:2). Ova predstava iz snova Beograđana odigrala se 1984. godine pred punim tribinama „Marakane“, a pokojni trener domaćina Gojko Zec je na pauzi pronašao „džokera“. Ostalo je upamćeno da je klub iz Lisabona srušio Rajko Janjanin sa het-trikom.

Rasplet nije najavljivao kraj iz bajke i samouvereni gosti su preko Elznera (autogol) i čuvenog Dijamantina imali ogroman kapital. Sve se okrenulo u nastavku, a posle dva prekršaja u šesnestercu isto toliko puta sa penala je pogodio Janjanin. Potom je u 78. minutu, dva minuta nakon drugog penala, realizovao asistenciju kapitena Miloša Šestića za veliki preokret u 78. minutu i slavlje navijača. U revanšu domaćin je slavio sa dva gola i nastavio takmičenje u Kupu šampiona.

(Izvor: YouTube/CrniGuja)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Crveno-beli su kod kuće nastupili u sastavu: Tomislav Ivković, Zlatko Krmpotić, Zlatko Krdžević, Marko Elzner, Miodrag Krivokapić, Dragan Miletović, Milan Jankovic, Sulejman Halilović (Rajko Janjanin od 46.), Jovica Nikolić, Miloš Šestić, Mitar Mrkela (Boško Đurovski od 65.)[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter