0
Fudbal

AKN: Goleade za kraj grupe B, prvi favorit ide kući, Senegal i Tunis u četvrtfinalu (VIDEO)

Objavljeno: 23.01.17 u 22:11

Večeras smo dobili još dva učesnika četvrtfinala Afričkog kupa nacija, a to su reprezentacije Senegala i Tunisa.

Tunis je mogao i da izgubi od Zimbabvea, a da i pored toga prođe dalje, samo da Alžir nije savladao pobednika grupe Senegal. Međutim, Tunižani su svoj posao odradili do kraja i sa 4:2 bili bolji od ‘fenjeraša’.

Sve golove Tunis je postigao u prvom poluvremenu, a strelci su bili Sliti u 10, Msakni u 22, Kenisi u 36, Kazri u 45 minutu iz penala. Zimbabve je do svoja dva gola došao u  42. minutu preko Musone, a poraz je ublažio Ndoro u 58. minutu utakmice.

Međutim, ni Alžir nije uspeo da savlada Senegal, a sve i da jeste, nije imao čemu da se nada. Iako su imali šanse za to, jer su golovima Slimanija dva puta vodili.

Prvo je napadač Lestera bio precizan u 10. minutu, da bi izjednačio Diop u 44. minutu, a novu prednost Alžircima doneo je Slimani u 52. da bi samo minut kasnije Musa Sou ponovo poravnao i, ispostavilo se, postavio konačnih 2:2. Marez, Slimani i ostale zvezde idu kući, nije ovo bilo njihovo takmičenje.

Tako smo dobili prva dva četvrtfinalna para. U prvom će se, za pet dana, od 17 časova sastati Burkina Faso i Tunis dok će od 20 sati igrati Senegal i Kamerun.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Afrički kup nacija

Grupa B, ponedeljak:

Senegal – Alžir 2:2 (1:1)
(Diop 44, Sou 53 – Slimani 10, 52)

Zimbabve – Tunis 2:4 (1:4) 
(Musona 42, Ndoro 58 – Sliti 10, Msakni 22, Kenisi 36, Kazri 45p)

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter