0
Fudbal

TUŽNO, POTRESNO, ALI JAKO: Prvi meč Šapekoensea od nesreće, prvi gol i emotivni trenutak dizanja trofeja kupa Sudamerikana (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 22.01.17 u 00:02

Fudbaleri Šapekoensea odigrali su danas svoj prvi meč nakon što su 28. novembra u avionskoj nesreći izgubili skoro čitav tim.

Prvi meč odigran je protiv ekipe Palmeirasa, i to prijateljskog karaktera, a trenutaka za istoriju bilo je više.

Pred početak susreta, preživeli članovi tima, uz podršku porodica onih koji su izgubili život tog kobnog dana, podigli su pehar namenjen pobedniku kupa Sudamerikana, na čije finale su putovali kada se avion sa fudbalerima i stručnim štabom tima srušio u Kolumbiji.

(Youtube/ALXrecords 2016)

Drugi trenutak koji će večno ostati zabeležen u sećanju ljubitelja fudbala dogodio se u 15. minutu, kada je Daglas Groli, pozajmljeni fudbaler iz Kruzeira, postigao pogodak koji nikada neće zaboraviti – prvi od jedne od najvećih nesreća u istoriji sporta.

Mogao je Šape i do pobede, pošto su početkom drugog poluvremena, preko Amarala, igrača pristiglog upravo iz Kruzeira, poveli sa 2:1, ali je šampion Brazila uspeo da poravna do kraja meča, pa je utakmica završena sa 2:2.

(Youtube/JCSports HD)

Ali, nije ni bitno kako je završena, jer za ovaj brazilski klub najbitnije je da je ona uopšte i počela… A boljeg načina za odavanje počasti onima koji igrom sudbine nisu dobili priliku da se na terenu izbore za pehar kupa Sudamerikana, teško da ima.

(Youtube/News From World)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter