1
Evropske lige

‘SMEŠI’ NAM SE NOVA SAGA: Grizman hoće, Simeone pušta, Junajted plaća, Atletiko ne da

Objavljeno: 20.01.17 u 18:27

Prosto rečeno, situacija sa prelaskom Antoana Grizmana u Mančester Junajted nije prosta. Naprotiv, veoma je komplikovana. Toliko danas, sasvim sigurno, čeka veoma uzbudljivo čekanje leta.

Razložićemo situaciju kod transfera Antoana Grizmana na četiri „strane“ – Grizman hoće, Simeone pušta, Junajted plaća i Atletiko ne da.

Pa, da počnemo…

1. Grizman hoće

Francuz ima veliku želju da pojača Mančester Junajted, jer je svestan da je prerastao Atletiko Madrid, a i naredne sezone će „Jorgandžije“ sa klupe predvoditi novi trener, tako da je trenutak za odlazak sa „Vinsente Kalderona“ savršen. Pored toga, Grizman u Junajtedu vidi savršenu priliku da bude deo generacije koja će posrnulog velikana vratiti na kolosek. A na sve to, u timu se nalazi i Pol Pogba, jedan od Grizmanovih najboljih prijatelja i saigrač u reprezentaciji Francuske.

2. Simeone pušta

Dijego Simeone je potpisao novi ugovor sa Atletikom iz Madrida, ali takav da je svoj boravak u Madridu zapravo – skratio! Naime, Simeone je u Madridu trebalo da ostane do leta 2019, ali po novom ugovoru to važi do 2017, pa je njegov odlazak praktično siguran. Otuda i ne čudi njegova izjava:

– Ne želim nikoga da sputavam, i volim da radim sa igračima koji su mi dostupni. A što se Grizmana tiče, igra dobro, u formi je, i ne iznenađuje što ga traže oni koji mogu da ga priušte, rekao je Simeone.

3. Junajted plaća

Koliko su ozbiljni da klub vrate na stare staze, dovoljno govore pojačanja u poslednjih nekoliko meseci u timu Mančester Junajteda. Kao jedan od važnih šrafova u njihovoj budućnosti Murinjo vidi Grizmana, i ne žali novca za njega, pa će Junajted oboditi sopstveni rekord od letos, i transfer Pola Pogbe „gurnuti“ na drugo mesto, jer „Crveni đavoli“ ne žele ništa da prepuste slučaju, pa će Atletiku, zbog klauzule od 100 miliona evra, ruke u suštini biti vezane. 

4. Atletiko ne da

Enrike Kerezo, predsednik Atletika, rekao je da „Grizman ne ide nigde“, mada izjavu možemo shvatiti kao kontradiktornu:

– Ne znam šta će biti sa Grizmanom i ponudom Mančester Junajteda, ali mislim da će Grizman još dugo igrati za Atletiko Madrid. 

Doduše, ove reči Enrikea Kereza bi trebalo uzeti sa debelom rezervom, jer Atletiku sledi selidba, naredne sezone igraće na novom „Vanda Metropolitano“ stadionu, i nema sumnje da bi im itekako dobro došla finansijska injekcija.

Šta će da bude, videćemo, ali da će biti zanimljivo, nema sumnje.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter