Novi napadač Crvene zvezde Milan Pavkov rekao je za HotSport da mu je želja da jednog dana nadmaši Nikolu Žigića, igrača sa kojim ga upoređuju zbog stila igre.

Samo šest meseci bilo je dovoljno Milanu Pavkovu da od dresa Radničkog iz Niša dođe do Crvene zvezde. U mladom 22-godišnjem napadaču mnogi vide novog Nikolu Žigića, jer ga krase snaga i odlična skok igra – prava je ‘devetka’.


 Milane, kako ti se čine prvi dani u crveno-belom dresu, kao i rad u Crvenoj zvezdi?

– Utisci su sjajni, oduševljen sam radom. Radi sa na veoma visokom nivou u svim segmentima od tehnike, taktike pa se do fizičke pripreme. To sam i očekivao u klubu kakav je Crvena zvezda – istakao je Milan Pavkov za HotSport.

 Kako ti se čine novi saigrači i trener Miodrag Grof Božović?

– Ono što je najbitnije i što bih naglasio jeste da su me novi saigrači sjajno prihvatili, stariji mi pomažu da se što bolje uklopim, a sa mladima odlično sarađujem. Imamo dobar odnos i atmosferu i to je najvažnije. Što se trenera Božovića tiče, sve pohvale, sjajan stručnjak i fudbalski radnik.

 Da li si očekivao da ćeš posle samo šest meseci rada u Radničkom iz Niša preći u šampiona države Crvenu zvezdu?

– Iskreno nisam očekivao, ipak dobro sam radio u Radničkom što nije prošlo nezapaženo. Naporno sam radio kako bih otišao na viši nivo i sada sam prezadovoljan. Sada mi preostaje da nastavim sa napornim treninzima i podignem se na još viši nivo.

 Stilom igre podsećaš na ljubimca Delija Nikolu Žigića, da li bi mogao da posigneš ono što je on uradio u crveno-belom dresu?

– Imponuje mi što me upoređuju sa Nikolom Žigićem, reč je o sjajnom i velikom igraču. Napadaču koji ima sjajnu karijeru iza sebe i istoriju. Težim ka tome da nadmašim Nikolu, to bi bio veliki uspeh za mene, eto neka to bude neki repre za mene i cilj – iskren je bio Milan Pavkov, ali je i sebi zadao težak zadatak.

 Da li više voliš da daš gol glavom ili nogom s obzirom da ti je skok igra najjača karakteristika?

– Ne bih to generalizovao, potpuno mi je sve jedno, da li glavom, nogom ili kolenom, najvažnije je da lopta uđe u mrežu – rekao je za HotSport Milan Pavkov.

Ime i prezime: Milan Pavkov.
Godina: 22
Visina: 188 cm
Pozicija: napadač
Karjera: Novi Sad, ČSK Čelarevo, Vojvodina, Radnički Niš
Golova: 31