0
Evropske lige

NOVA TEHNOLOGIJA: Derbi na ‘Teatru snova’ snima se ‘pauk kamerom’

Objavljeno: 14.01.17 u 13:28

U derbi utakmici fudbalera Mančester junajteda i Liverpula prvi put će u Premijer ligi biti upotrebljena tehnologija pauk kamere, specijalne kamere koja snima iznad terena, preneli su danas britanski mediji.

Lokalne vlasti odobrile su upotrebu kamere nazvane spajder (pauk), koja snima 360 stepeni i povezana je sa četiri kabla iznad samog terena. Utakmicu će prenositi Skaj Sports.

Ta tehnologija je prvi put upotrebljena u SAD 1984. godine, a koristi se na utakmicama na Svetskim prvenstvima i u Ligi šampiona.

– Velika utakmica kakva je Mančester junajted-Liverpul je prava stvar da tu tehnologiju prvi put upotrebimo u Premijer ligi. To je jedna od najvećih utakmica u svetskom fudbalu i namera je da gledaoce približimo fudbalu, što nam ova tehnologija omogućava. Najviše će doći do izražaja kod prekida, kao što su slobodni udarci, korneri ili penali, kada može odozgo da obuhvati akciju i potpuno pruži pogled na sve što se dešava dole – rekao je predstavnik televizije Skaj Sports za Dejli Mejl.

Kamerom se upravlja pored terena i ona snima s više od 10 metara iznad tla. Skaj uverava da korišćenje te kamere neće omesti utakmicu.

Te kamere se već upotrebljavaju u kriketu, tenisu i odbojci.

Utakmica Mančester junajted-Liverpul igra se u nedelju od 17 časova na Old Trafordu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter