1
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

NOVOGODIŠNJI INTERVJU – LUKA ADŽIĆ: Nadmašiću oca Ivana! (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 01.01.17 u 12:20

Gost HotSporta u novogodišnjem intervjuu bio je mladi fudbaler Crvene zvezde i sin legende kluba Ivana Adžića, Luka, momak koji je na svom debiju u crveno-belom dresu postigao gol za pobedu nad Metalcem u Gornjem Milanovcu 2:1.

Da li je neko imao težu, ali lepšu godinu iza sebe? Odgovor je – ne! Mladi fudbaler Crvene zvezde pamtiće 2016. godinu ceo život, jer mu je ona donela najveće razočaranje, ali i najveću sreću u dosadašnjoj karijeri. Sa samo 17 godina otišao je na pripreme u Sloveniju sa prvim timom, ali je tamo doživeo tešku povredu kolena koja ga je više od sedam meseci odvojila sa terena, ali mladi vezista nije klonuo, debitovao je u prvom timu Crvene zvezde i na debiju u Gornjem Milanovcu je postigao debitantski gol i to za pobedu svog tima 2:1, iako je samo nekoliko minuta pre kraja Metalac vodio sa 1:0.

 Luka, malo se fudbalera Crvene zvezde može pohvaliti debijem u crveno-belom dresu sa 18 godina i golom koji je odlučio pitanje pobednika?

– Prvo moram da kažem da sam imao veoma tešku povredu i za mene je to psihički bilo jako teško, ali mi je drago što sam se vratio na ovakav način, što sam postigao gol na svom debiju i da je krenulo nekako sve svojim tokom. Sad očekujem da dobijem šansu u nastavku sezone i izborim se za svoje mesto u prvom timu – počeo je priču za HotSport mladi Luka Adžić.

 Da li si očekivao kada te je Miodrag Božović podigao sa klupe da ćeš upravo ti biti taj koji će na svom debiju Zvezdi doneti veoma važna tri boda, možda se ispostavi i presudna u borbi za odbranu titule?

– Iskreno imao sam neki osećaj da ću postići gol, ne baš da ću postići, ali da ću učestvovati u akciji kod gola. Osećao sam da se utakmica u Gornjem Milanovcu neće završiti negativnim rezultatom, na kraju je došla ta filmska završnica, Orlandić je izjednačio na 1:1, potom se meni ona lopta odbila, to je nešto nestvarno, ono se doživljava jednom u životu.

 Kod gola si reagovao ko ‘mator’, a ne debitant i 18-godišnjak?

– Dobro, za to se trenira ceo život, za to se radi. Kada se dogodi takav trenutak kao u Gornjem Milanovcu onda ne sme biti greške – iskren je bio Luka Adžić.

 Posle gola, skinuo si dres i odjurio ka tribini gde su bile smeštene Delije, da li si ikada razmišljao kako ćeš proslaviti prvi gol u dresu Crvene zvezde ili je to došlo onako samo od sebe?

– To je čista euforija, tu ne mogu da se kontrolišu emocije. San svakog Zvezdinog deteta je da otrči ka ‘severu’, pogotovo kada da pobedonosni gol u 90. minutu na tako važnoj utakmici. Prvi san mi je bio da dam gol za pobedu Zvezde u 90. minutu, a sada mi je želja pogodak u ‘večitom derbiju’ protiv Partizana.

 Prošao si celokupnu omladinsku školu Crvene zvezde, koga bi posebno izdvojio, ko je najviše uticao na tvoj fudbalski razvoj i da sa samo 17 godina debituješ u prvom timu nekadašnjeg šampiona Evrope?

– Generalno se u omladinskoj školi smenjivalo mnogo trenera, od svakog sam kupio po nešto, ali se nažalost nijedan nije dugo zadržavao, nije učestvovao u mom razvoju. Dosta mi je pomogao Kažimir Štokić, moj privatni trener sa kojim sa dosta dugo radio, kao i Andra Milutinović koji mi je oporavio nogu, sa njim radim sada. To su dva čoveka koja su trenutno zadužena za napredak u mojoj karijeri i koji su mi pomogli da dođem do ovoga. Sa Kažimirom radim dosta dugo, a da Andre nije bilo da me oporavi od povrede kolena, možda danas ne bih bio na terenu. Prvi trener mi je bio Mile Vjetrović koji mi je mnogo pomogao, Toma Milićević me je skautirao u Zvezdi i stavio na poziciju plejmejkera, zato ga i zovem ‘fudbalskim ocem’.

 Kako je raditi sa tako iskusnim trenerom kakav je Miodrag Grof Božović?

– Velika čast i prvilegija. Svaki igrač može samo da poželi takvog trenera, on ima energiju i harizmu koja pozitivno utiče na igrače, kod njega je atmosfera u svlačionici uvek na visokom nivou. Nema svađe, rasprave i neprijateljstva, da neko nekome ne da loptu. Vlada prava harmonija i svi smo kao jedna familija – pokazao je veliko poštovanje prema ‘šefu’ mladi Luka Adžić.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

 Miodrag Grof Božović je veoma duhovit u druženju sa novinarima, da li je takav na treninzima sa igračima i stručnim štabom?

– Non stop je takav, ne znamo ga ozbiljnog. Šali se na naš račun, ali često i na svoj. Ne bira, šali se na račun svih od starijih do mlađih igrača – uz osmeh je rekao Luka Adžić.

 Tvoj otac, Ivan Adžić, je legendarni vezista Crvene zvezde, koliko ti je on pomogao u dosadašnjem delu karijere i koliko si radio sa njim?

– Nikad nisam radio sa ocem, jer me nikada nije terao da se bavim fudbalom, to je bila neka moja ljubav i želja. Sada me dosta usmerava, dosta se toga izdešavalo, posle tog gola postao sam medijima zanimljiv, te me savetuje kako da reagujem da ne bih poleteo. Sada je dosta zadužen za moju karijeru.

FOTO: FK Crvena zvezda
FOTO: FK Crvena zvezda

 Da li ti to što je otac Ivan legenda kluba stvara pritisak, jer mnogi sada očekuju da nadmašiš njega?

– Dobro se nosim sa tim pritiskom, jer me on prati od malih nogu. Mnogi su me gledali ‘kroz oca’, ali mislim da ja sada gradim neko svoje ime i da ću nadmašiti oca.

 Po čemu ćeš pamtiti 2016. godinu?

– Početak godine po lošem, a kraj godine po najlepšem periodu u mom životu. Početak godine je obeležila teška povreda na pripremama u Sloveniji, a kraj godine po golu i osvojenoj jesenjoj tituli.

 Stiče se utisak da si veoma dobro psihički podneo povredu kolena i dug oporavak koji je bio pred tobom?

– Jesam, mislio sam da ću imati mnogo više problema, jer sam pravo iz povrede ušao u takmičarski deo sezone i bez priprema počeo da igram. Mislio sam da ću imati problema, da će doći do pada forme, ali je sve prošlo kako treba, postigao sam i deset golova za omladince. Ipak, mislim da ću onaj pravi ja biti tek ove godine, to jest u prolećnom delu sezone.

 Šta bi poželeo od Deda Mraza u 2017. godini?

– Samo zdravlje. Titula i pobede u Evropi će doći. Najvažnije je da me posluži zdravlje – iskren je bio Adžić.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

 Sa kim najviše provodiš vremena iz prvog tima Crvene zvezde i imaš li najboljeg druga sa kojim si nerazdvojan pre i posle treninga?

– Uglavnom se družim sa mlađim igračima, nemam najboljeg druga. Tu su Andrija Luković, Uroš Račić, Mihailo Ristić i Petar Orlandić.

 Gde bi voleo da jednog dana posle Crvene zvezde nastaviš karijeru?

– Ne razmišljam o tome, cilj mi je da izgradim ime u Zvezdi, da postignem što više, da osvajam titule i pokušam da budem deo generacije koja će igrati tako dugo čekana evropska takmičenja. Mi mlađi igrači iz omladinske škole možemoo puno da donesemo Zvezdi, jer osećamo klub, osećamo navijače, osećamo sve što se dešava u klubu i oko njega. Osnovni cilj mi je da sa Zvezdom osvajam trofeje, a kroz nekoliko godina ako stigne povoljna ponuda, videćemo…

 Kod Miodraga Grofa Božovića igraš na poziciji krilnog napadača, a koja pozicija tebi najviše prija?

– U omladinskoj školi sam više igrao tog polušpica, plejmejkera, tu me je Toma Milićević selektirao. Međutim, kako je vreme prolazilo sve sam više igrao na boku i tu sam sada kod Miodraga Grofa Božovića. Ako bih mogao da biram, više bih voleo da sam na poziciji plejmejekra – zaključio je u intervjuu za HotSport, Luka Adžić.

Luka Adžić je na kraju sastavio humanitarni tiket vredan deset hiljada dinara koji daruju HotSport i kladionica MaxBet. Mogući dobitak biće prosleđen Centru za zaštitu odojčadi, dece i mladih u Zvečanskoj ulici.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

PITANJA ILI-ILI

Crvena zvezda ili Partizan?

– Crvena zvezda.

Grobari ili Delije?

– Delije, naravno!

Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi?

– Lionel Mesi.

Koka-kola ili fanta?

– Koka-kola.

Mercedes ili BMW?

– Mercedes.

Plavuše ili crnke?

– Plavuše (uz osmeh).

[/stextbox]

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter