0
Evropske lige

KLOP: Liverpul ima tim za titulu, hajde da pokušamo to da uradimo

Objavljeno: 25.12.16 u 16:27

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop ocenio je da njegova ekipa može ove sezone da osvoji šampionsku titulu, prvu u Premijer ligi.

Liverpul nije bio šampion Engleske od 1990. godine, dve godine pre nego što je osnovana Premijer liga.

‘Crveni’ su u sezoni 2013-2014 sa trenerom Brendanom Rodžersom bili blizu titule, ali su šampionat završili sa dva boda manje od Mančester sitija.

Otkako je Klop prošlog avgusta preuzeo ekipu, navijači se nadaju da bi klub mogao da postane šampion Engleske.

– Ne radi se u poslednjih 25 godina. Mi smo sada tu. Mi smo sadašnja generacija. Koliko god da volimo igrače iz prošlosti koji su stvorili klub, mi ne možemo da obavimo njihov posao. Moramo da obavimo naš posao. Hajde da pokušamo to da uradimo. Dovoljno smo dobri za tako nešto i ovaj klub je dovoljno veliki – rekao je Klop za Skaj.

Nemački trener naveo je da će Liverpul uspeti da sačuva pojedine igrače, za koje su zainteresovani veliki evropski klubovi.

– Imamo vlasnike kakvi su nam potrebni, pošto oni ne moraju da prodaju igrače. Iz našeg kluba niko ne mora da ode zbog novca. Nismo klub koji najbolje plaća igrače, ali možemo da ih platimo dovoljno da ostanu. Ovaj trenutak u Liverpulu je fantastičan i moramo da ga iskoristimo. Trenutno smo veoma dobri. budućnost je svetla, pa hajde da pokušamo – rekao je Klop.

Posle 17 kola u Premijer ligi Liverpul je drugi na tabeli sa 37 bodova, šest manje od Čelsija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter