0
Fudbal

ŠAMPIONI: Šapekoenseu uručen pehar (FOTO)

Objavljeno: 22.12.16 u 10:12

Brazilskom fudbalskom klubu Šapekoenseu uručen je trofej Kupa Sudamerikana nakon što je proglašen pobednikom pre finalnih utakmica sa Atletiko Nasionalom zbog avionske nesreće.
Južnoamerička konferederacija dodelila je pehar novom predsedniku Šapekoensea Pliniju Davidu de Nesu Filju na ceremoniji žreba Kupa Sudamerikana i Kupa Libertadores za novu sezonu.

POTRESNO: Konferencija preživelog igrača Šapekoensea tera suze na oči (VIDEO)

Filjo se zahvalio svima za podršku i solidarnost, posebno Atletiko Nasionalu jer je na zahtev kolumbijskog kluba Šapekoense proglašen pobednikom tog takmičenja.

– Atletiko nam je dao mogućnost da osvojimo pehar, to je gest humanosti, poštovanja, dostojanstva i ljubaznosti, rekao je Filjo i podigao trofej zajedno sa prvim čovekom Atletika Danijelom Himenezom, koji je nosio šal Šapekoensea.

KUP SUDAMERIKANA: Šapekoense prvak!

Šapekoense je 28. novembra ostao praktično bez celog tima i stručnog štaba nakon pada aviona u blizini Medeljina, na putu ka prvoj utakmici finala Kupa Sudamerikana, kada je život izgubila 71 osoba, a šestoro preživelo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter