0
Fudbal

BITKA ZA TROFEJ I PRESTIŽ: Juventus i Milan u Dohi u finalu Super kupa (VIDEO)

Objavljeno: 21.12.16 u 16:33

Italijasnki velikani sudariće se po drugi put ove godine u bici za trofej. Rosoneri priželjkuju reprizu njihovog prethodnog susreta iz seriji A.

Posle duela u finalu Kupa Italije, u kojoj je „ stara dama“ izašla kao pobednik, Juventus i Milan će odmeriti snage i u finalu Super kupa koje se ovog petka igra u Dohi.

Branioci trofeja su crno-beli iz Torina, koji su ovo takmičenje osvajali tri puta u poslednje četiri godine ali sigurno da će i Milanezi imati veliki motiv da osvoje prvi trofej od 2011. godine. Glavni grad Katara očekuje pravi spektakl, kakav samo ovakva dva velikana mogu da prirede.

(Izvor: Youtube/JuventusHighlights)

Tim Masimilijana Alegrija bez ikakve sumnje predstavlja velikog favorita u ovom duelu, što zbog igračkog sastava što zbog trenutne forme u kojoj se dva kluba nalaze.Međutim, Milanezi se nadaju da mogu da ponove partiju iz predhodnog međusobnog duela, kada su slavili na „San Siru“ spektakularnim pogotkom mladog Manuela Lokatelija.

(Izvor: Youtube/ARNABFORZAMILAN)

Poslednjih godina praksa je u italijanskom fudbalu da se finale Super kupa igra van Evrope, pa su tako domaćini ovog finala prethodnih godina bili Vašington, Nju Džersi, Tripoli, Šangaj i Peking, koji je tri puta ugostio ovo takmičenje.

Utakmica je na programu u petak, 23. decembra sa početkom od 17:30.

Pripremio: Vladimir Kolarik

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter