0
Fudbal

FOTO: FSS

PREDSEDNIK UEFA U ZAGREBU: Regionalna liga? To je ideja nekog lokalnog funkcionera…

Objavljeno: 20.12.16 u 16:27

Aleksandar Čeferin je objavio pod kojim uslovima bi regionalna liga bila moguća, ali da do njega, osim razmišljanja, ništa nije došlo.

Predsednik Evropske kuće fudbala, Aleksandar Čeferin, boravio je u glavnom gradu Hrvatske gde je govorio o fudbalu u regionu, a neizostavna tema je bila liga na ‘Jadranu’, po uzoru na višegodišnje košarkaško takmičenje.

– Neki lokalni fudbalski funkcioner je predstavio neku svoju ideju, čak najpre hrvatskim medijima, i od toga je nastala velika priča o dogovorenoj Regionalnoj ligi, o novcu koji je UEFA već pripremila za to. Ponavljam, nikakva Regionalna liga nije bila dogovorena, nikakav novac nije pripremljen, to je najavio gospodin koji s UEFA nije apsolutno nikako povezan. Ako neko drugi drugi osim UEFA hoće da organzuje Regionalnu ligu, to je druga stvar – rekao je Čeferin, a izjavu prenosi ‘Jutarnji list’.

PROPUŠTENA VELIKA ŠANSA: Ludogorec ‘ukrao’ Partizanu pojačanje iz Brazila?! (VIDEO)

Ipak, ukoliko bi do ‘jadranske lige’ i došlo, tu ne bi bili samo klubovi iz bivših zemanja SFRJ, već i iz nekoliko komšijskih liga, otkrio je Čeferin.

– Razlika između velikih i manjih je svake godine veća. Dobili smo više ideja o nekim međudržavnim ligama, iz Škotske, iz Holandija ljudi razmišljaju u o tome, ali to ne znači da će to biti i liga bivše Jugoslavije. Ako se nešto i napravi, biće iz više susednih država i da bude ulaznica za Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Ali, više od razmišljanja nije se dogodilo – podvukao je Aleksandar Čeferin.

HOTSPORT SAZNAJE: U Zvezdu stiglo najveće pojačanje ove zime, već je na pregledima!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter