Na svečanosti u hotelu „Kraun Plaza“, pred očima fudbalske Srbije, u prisustvu čelnika fudbalske organizacije, svih regiona, brojnih klubova, bivših selektora i dobitnika, mnogih prijatelja i gostiju, fudbalskih legendi, 12. put zaredom FSS je nagradio najboljeg trenera i igrača u godini na izmaku.

Povezane vesti

Laureati za 2016. godinu su Dragan Stojković – Piksi, trener kineskog Gvangžua RF i Dušan Tadić, igrač Samutemptona i reprezentativac Srbije. Njima je pripala „Zlatna lopta“, vredan trofej Fudbalskog saveza Srbije.

FOTO: STARSPORT

FOTO: STARSPORT

Draganu Stojkoviću trofej je uručio njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije, a sada potpredsednik FSS Savo Milošević.

– Ja sam neko ko je često bio na podijumu, ali ovaj trenutak i ova nagrada za mene su zaista nešto posebno. Godina nije bila laka, a svi mi treneri koji radimo u inostranstvu, imamo obavezu da na najbolji način predstavljamo svoju zemlju, a kada to kažem onda mislim i na ponašanje i na ostvarene rezultate.Zahvalio bi Fudbalskom savezu, za mene je „Zlatna lopta“ velika privilegija.Hvala i mojoj porodici, supruzi Snežani, koja prva sa mnom preživljava sve trenutke posle nekog meča. Hvala i mojim saradnicima Žarku Đuroviću i Dejanu Govedarici, mom klubu koji mi je pružio priliku da radim u kineskom šampionatu. Hvala svima, za mene je ovo privilegija, biti ovde sa vama i sa ovim trofejom u rukama – rekao je Dragan Stojković – Piksi.

FOTO: STARSPORT

FOTO: STARSPORT

A trofej namenjen najboljem igraču, Dušanu Tadiću, uručio je sportski direktor FSS Goran Bunjevčević.

– Za mene je ovo važan dan, trenutak koji se pamti. Zahvalio bih se selektoru Slavoljubu Muslinu i stručnom štabu reprezentacije,saigračima bez kojih ne bih dobio ovo priznanje, porodici, mom kondicionom treneru Andriji Milutinoviću, prijateljima. Lepa su individualna priznanja, ali nama igračima su važna i timska. A kada to kažem onda mislim na ono što svi želimo, a to je plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Nadam se da ćemo da ostvarimo taj cilj, jer znamo koliko bi to značilo narodu Srbije – iskren je bio dirigent, asistent i strelac za Orlove u kvalifikacijama za SP 2018.

SVI DOBITNICI „ZLATNE LOPTE“

2005. Ilija Petković – Nemanja Vidić
2006. Ljubiša Tumbaković – Dejan Stanković
2007. Miroslav Đukić – Nikola Žigić
2008. Slaviša Jokanović – Nemanja Vidić
2009. Radomir Antić – Miloš Krasić
2010. Milovan Rajevac – Dejan Stanković
2011. Ivan Jovanović – Aleksandar Kolarov
2012. Dragomir Okuka – Branislav Ivanović
2013. Ljubinko Drulović – Branislav Ivanović
2014. Radovan Ćurčić – Nemanja Matić
2015. Veljko Paunović – Nemanja Matić
2016. Dragan Stojković – Dušan Tadić